Companii

Presedintele Landini vine sa discute situatia de la Tractorul

16.09.2004, 00:00 27

Valerio Morra, presedintele grupului italian Argospa din care face parte contructorul de tractoare Landini, care a achizitionat anul trecut pachetul majoritar de actiuni la Tractorul Brasov, este asteptat saptamana viitoare la Bucuresti pentru a parafa incheierea tranzactiei, spun surse din industria de profil. Termenul limita avasat de Mircea Ursache, presedintele AVAS, pana la care italienii ar fi trebuit sa preia Tractorul a expirat ieri. Sursele citate sustin ca AVAS face ultimii pasi pentru a indeplini conditiile impuse de partea italiana.
Ursache a fost de acord cu decalarea termenului pana la care Landini va lua o decizie. In cazul in care nici dupa aceasta data grupul italian nu va exprima un raspuns ferm, AVAS a amenintat ca va relua procesul de privatizare.
Presedintele AVAS a remis recent o notificare oficiala grupului Landini in care se comunica investitorului ca toate clauzele rezolutorii ale contractului de privatizare, incheiat in septembrie 2003, au fost indepliite, si anume: acordarea transei a doua a subventiei de 45% pentru producatorii de tractoare; transferul actiunilor detinute la Tractorul de catre SIF Transilvania; readucerea fabricii de scule in patrimoniul societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels