Companii

Prestige Mob si-a bugetat 17,5 mil. euro din saltele si mobila

07.05.2007, 15:02 177

Compania Prestige Mob, producator de saltele si mobilier, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro, valoarea reprezentand o crestere de 40% fata de anul trecut, cand acest indicator s-a cifrat la 12,5 milioane de euro.
"Piata romaneasca are un potential mare si este in continua dezvoltare. Desi in acest moment se vand mai bine produsele mai ieftine, profilul consumatorului incepe sa se schimbe, astfel ca vom continua dezvoltarea locala", a declarat pentru ZF Transilvania Oner Ermis, sales & marketing manager al Prestige Mob.
Prestige Mob a demarat anul acesta in martie productia unui nou tip de saltele, reprezentantii companiei estimand ca introducerea acestui nou produs va contribui de asemenea la cresterea indicatorilor financiari.
"In acest moment pe piata romaneasca nu se produc acest tip de saltele, doar se importa, iar pretul unui produs este de trei ori mai mare decat in cazul saltelelor normale", a precizat Oner Ermis. Potrivit acestuia, vanzarile acestor noi produse vor fi bune, deoarece producand saltelele viscolatex in Romania, pretul va fi mai mic decat al celor deja existente pe piata.
In prezent, compania produce trei tipuri de saltele, ortopedice, superortopedice si viscolatex, iar 95% din productia realizata in Romania este destinata pietei locale, restul productiei fiind comercializata pe piata externa, in Republica Moldova, Ucraina, Ungaria si Serbia.
Compania Prestige Mob a realizat anul trecut o crestere de 30% a indicatorilor financiari, cele mai bune vanzari, de peste 60%, fiind inregistrate in zona Transilvania-Banat.
Prestige Mob produce pe langa saltele si mobilier - canapele, conducerea companiei anuntand ca intentioneaza ca in urmatoarea perioada sa intre si pe piata mobilierului din pal.
In prezent, aproximativ 50% din cifra de afaceri realizata de companie este asigurata de departamentul de saltele. Anul trecut, compania a investit 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea productiei de saltele.
"Am construit o noua hala, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, iar in acest moment avem o capacitate de productie de 1.000 de saltele pe zi", a declarat managerul de marketing si vanzari al companiei.
Compania Prestige Mob este prezenta pe piata romaneasca din 1999, fiind o firma cu capital integral turcesc.
Investitia initiala in Romania a fost de aproximativ 3 milioane de euro.
Produsele Prestige Mob sunt comercializate prin intermediul magazinelor de specialitate din toata tara, reprezentantii companiei declarand ca nici in perioada urmatoare nu vor fi deschise magazine proprii pentru comercializarea produselor.
"Acest tip de dezvoltare nu face parte din strategia firmei, deoarece nu este profitabil. Sunt deja multe magazine de profil, iar deschizand si noi altele nu am face decat sa ne marim cheltuielile", a precizat Oner Ermis. Potrivit acestuia, compania detine in acest moment, o cota de piata de aproximativ 60%, pe segmentul de saltele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO