Companii

Primăria Cluj-Napoca investeşte peste 2 mil. lei în modernizarea spitalelor

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2012, 16:13 184

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de peste 2 mil. lei (circa 500.000 de euro) din bugetul local pentru efectuarea de reparaţii, construcţii, achiziţionarea de aparatură medicală pentru spitalele clujene, dar şi pentru serviciile de medicină dentară ale Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu.
Solicitările depuse de instituţiile medicale din Cluj-Napoca vizează lucrări de reparaţii clădiri, instalaţii electrice, extinderea unor imobile, recompartimentări ale unor spaţii şi achiziţionarea de aparatură medicală.

Instituţiile medicale clujene care au depus solicitări de finanţare sunt: Spitalul clinic de recuperare Cluj-Napoca, Institutul inimii de urgenţă pentru boli cardiovasculare Nicolae Stăncioiu, Spitalul clinic de pneumoftiziologie Leon Daniello, Spitalul clinic judeţean de urgenţă Cluj, Spitalul clinic de urgenţă pentru copii, Institutul regional de gastroenterologie-hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor sau Spitalul clinic de boli infecţioase Cluj-Napoca.

De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu a depus proiectul social ''Promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie", conform protocolului semnat încă din anul 2009 cu primăria Cluj-Napoca. Prin acest protocol se asigură accesul la tratamente stomatologice a unor categorii de clujeni defavorizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO