Companii

Primul hypermarket din provincie facut de oamenii locului

18.03.2004, 00:00 28



Primul hipermarket pe care Carrefour il va deschide in provincie, la Brasov, va fi realizat de companii locale de constructii si va functiona cu personal recrutat chiar de pe bancile Facultatii de Economie din Brasov. Pana acum au fost deja selectionati 20 de tineri, viitori absolventi care se vor alatura echipei Carrefour incepand cu luna iunie.



Lucrarile de constructie ale noului hipermarket, care au demarat ieri, vor fi realizate de companiile Prescon Brasov, Vectra si ICCO. Acesta este cel de-al doilea magazin al companiei franceze, dupa cel din Colentina Bucuresti, care se construieste in intregime de catre companii romanesti si care va avea o echipa manageriala locala.



"Carrefour a ales Brasovul pentru ca este un oras important din punct de vedere economic, dar si din punctul de vedere al puterii de cumparare", a declarat Mihai Dragomir, directorul centrului brasovean.



Investitia in noul centru comercial se ridica al aproximativ 20 de milioane de euro, acesta urmand sa fie inaugurat in toamna. "Pentru noi, acest al patrulea magazin este foarte important si speram sa se bucure de tot atat succes ca si celelalte magazine ale noastre. Si aici dorim sa ne atingem obiectivul principal, acela de a deveni lideri pe piata brasoveana", a declarat Francios Olivier, directorul executiv al Carrefour Romania. El a adaugat ca, daca in prezent operatiunile Carrefour din Romania reprezinta 13% din cifra de afaceri a intregului grup, oficialii companiei franceze tintesc ca in 2007 ponderea Romaniei in cifra de afaceri a grupului sa ajunga la 50%.



Hypermarketul de la Brasov va avea in jur de 8.000 de metri patrati din care 150 vor fi rezervati restaurantelor si 1.200 de locuri de parcare gratuite. Noul hypermaket, amplasat la iesirea din Brasov spre Bucuresti, va deservi o populatie de aproximativ 310.000 de locuitori ai municipiului Brasov, dar si o parte a locuitorilor judetului, care se ridica la 625.000 de locuitori.



Carrefour a intrat pe piata romaneasca la jumatatea anului 2001 cand a deschis primul sau hypermarket in zona de vest a Bucurestiului, la iesirea spre Pitesti. In prezent, in Capitala functioneaza trei hypermarketuri.



Carrefour a realizat anul trecut vanzari de aproximativ 130 de milioane de euro in Romania, in crestere cu 30% fata de 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO