Companii

Pro Confort investeste 70 mil. euro in 1.500 de apartamente

18.09.2007, 18:31 87

Grupul Pro Confort, controlat de fratii Ionut si Robert Negoita, va investi in urmatorii doi ani aproximativ 70 de milioane de euro pentru construirea unui ansamblu rezidential cu 1.500 de apartamente in zona de sud a Capitalei.
"Proiectul va fi realizat pe un teren de 4,5 hectare, situat in zona Vitan, in apropierea hotelului nostru, si va include 12 blocuri cu circa 1.500 de apartamente in total", a declarat ieri Ionut Negoita, unul dintre cei doi actionari ai grupului.
Blocurile vor avea o structura de parter si zece etaje si vor include locuinte cu 1-4 camere. Pretul mediu de vanzare va fi de 1.200 de euro pe metru patrat construit, cos-tul celei mai ieftine garsoniere fiind de 49.500 de euro.
Potrivit lui Negoita, investitia totala este estimata la 70 de milioane de euro, suma care exclude costul de achizitie a terenului. Finantarea va fi asigurata, in proportii egale, din surse proprii si imprumuturi bancare. Lucrarile au inceput in luna august si vor fi finalizate in primavara anului 2009.
Negoita a anuntat, in iunie, ca grupul intentioneaza sa inceapa constructia unui proiect mixt, care va include un mall cu suprafata de 75.000 de metri patrati si spatii de birouri cu o suprafata totala de 50.000 de metri patrati.
"Intentionam sa incepem lucrarile in luna august, insa nu am reusit sa finalizam unele detalii ale proiectului de arhitectura. Speram sa incepem lucrarile inainte de sfarsitul anului", a spus Negoita.
Proiectul, prima investitie de pe segmentul de retail a grupului, va fi dezvoltat tot in zona Vitan, iar valoarea investitiei va depasi 80 de milioane de euro.
Grupul Pro Confort cuprinde firmele Pro Hotels, specializata in activitati hoteliere, si Pro Confort, care importa si comercializeaza mochete, covoare, linoleum, adezivi, desfasurand activitati in sectorul tamplariei din PVC si geam termoizolator, precum si in constructii.
Pe segmentul hotelier, compania intentioneaz sa construiasca, tot in sudul Capitalei, hotelul Rin Grand, investitie estimata la 50 de milioane de euro.
Hotelul va fi construit pe soseaua Vitan-Barzesti si va avea o structura cu doua niveluri subterane, parter si 15 etaje, suprafata construita totala fiind de aproximativ 95.000 de metri patrati. Initial, proiectul a fost estimat la 30 mil. euro, dar, recent, reprezentantii companiei au anuntat ca vor suplimenta cu 20 mil. euro investitia dupa modificarea proiectului si cresterea preturilor materialelor de constructii.
"In proiectul initial al hotelului erau prevazute camere de trei, patru si cinci stele, insa ulterior am decis sa renuntam la cele de cinci stele si sa suplimentam investitiile in amenajari si finisaje de o calitate superioara. In plus, majorarea costurilor a fost determinata si de cresterea preturilor materialelor de constructii", declara Robert Negoita, unul dintre cei doi actionari ai grupului.
Compania detine doua hoteluri in Bucuresti, construite sub marca Confort, unul in zona Otopeni si celalalt in zona centrala a Capitalei. Proiectele rezidentiale ale grupului totalizeaza 235 de vile si 60 de apartamente grupate in doua blocuri in zona cartierului Pipera din nordul Capitalei.
Grupul Pro Confort a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 45 de milioane de euro, pentru acest an proprietarii estimand o crestere de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO