Companii

Prodal '94 a investit peste 10 mil. $

18.11.2002, 00:00 94

Compania Prodal '94, care detine marca de vodca Stalinskaya si cea de gin Wembley, a investit de la infiintarea sa peste 10 milioane de dolari in tehnologie, distributie si imaginea marcilor sale.
Compania a lansat, recent, doua noi marci - Discovery (vodca de tip nordic) si Passion (distilat de vin invechit), cu care spera ca isi va consolida pozitia pe piata alcoolului din Romania.
"Suntem deja lideri de piata atat cu Stalinskaya, care acopera in volum 23-25% din consumul de vodca din Romania si 30% ca valoare in total vanzari, cat si cu ginul Wembley, care reprezinta mai mult de 45% din vanzarile de pe piata si se indreapta spre 50%", a afirmat vicepresedintele companiei, Bogdan Mihail. Datele Prodal '94 se bazeaza pe studii de piata ale companiei AC Nielsen.
Denumirile alese de companie pentru noile marci se inscriu in tendinta generalizata a producatorilor de alcool din Romania de a folosi denumiri de origine straina, care sa impuna consumatorilor imaginea unei calitati similare cu cea a bauturilor straine.
Prodal '94 a investit numai anul trecut, potrivit datelor AlfaCont MediaWatch, peste 2,6 milioane de dolari in promovarea imaginii marcilor Stalinskaya si Wembley.
Potrivit unor estimari ale concurentilor din domeniu, piata de vodca din Romania este de 50 de milioane de litri anual, iar cea de gin de 1,5 milioane litri anual.
Oficialii Prodal '94 spun ca cifra de afaceri si profitul vor creste in acest an comparativ cu anul trecut, dar au evitat sa furnizeze informatii precise in acest sens. Potrivit bilantului depus de companie la Ministerul Finantelor, cifra de afaceri de anul trecut a depasit 293 miliarde lei (peste 10 mil. $), in timp ce profitul net a fost de peste 30 miliarde lei (1,1 mil. $).
Principalii competitori ai Prodal 94 sunt societatile producatoare de alcool ale holdingului European Drinks (marca Scandic), Global Spirits (vodca Dakk si ginul Bartender), Alexandrion Group (distilatul de vin Alexandrion, ginul Bellmann), Allied Domecq (vodca Finlandia, ginul Beefeater).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO