Companii

Producatorii de ferestre si-au pierdut rabdarea: Gealan nu mai asteapta statul si incepe propriul program de reabilitare

22.09.2009, 00:00 102

Producatorul german de profiluri PVC Gealan a inceput injudetele din Moldova o campanie prin care se angajeaza sa returnezebanii pentru tamplaria achizitionata daca blocul sau locuinta esteinclusa in termen de 12 luni in programul national de reabilitaretermica si investitia este mai mare de 150 de euro plus TVA.

Programul national de reabilitare termica inceput anul acesta deGuvern nu a dat rezultatele pe care le asteptau producatorii demateriale de constructii, mai ales in conditiile in care piata deprofiluri din PVC a scazut cu circa 40-45% in primul semestru.

"Foarte multi proprietari au asteptat si inca asteaptaincluderea imobilului in care locuiesc in programul national dereabilitare termica, fara insa ca acest lucru sa se intample. Acestaspect ne-a determinat sa derulam, prin partenerul nostru Izotecdin zona Moldovei, un proiect prin care le garantam clientilorreturnarea sumelor aferente tamplariei achizitionate daca in maxim12 luni de la cumpararea acesteia blocul lor este inclus inprogramul national de reabilitare termica", a declarat AurelVlaicu, directorul general al Gealan Romania.

De altfel, programul de reabilitare termica a condus la blocareapietei pentru ca tot mai multi proprietari au amanat luarea uneidecizii cu privire la modernizarea locuintei, situatie care acontribuit la scaderea cererii de tamplarie PVC. Prin acest programGuvernul subventioneaza 50% din costul lucrarilor de reabilitare,30% sunt suportate de autoritatile locale, restul de 20% fiindacoperit de asociatiile de locatari.

Compania va derula programul prin firma Izotec, unul dintre ceimai mari distribuitori ai Gealan in zona de est a tarii.

"Si pentru zona Moldovei, ca si pentru restul tarii, fondurilealocate programului de reabilitare termica sunt insuficiente.Programul a fost demarat in mai multe localitati, insa uneleprimarii au pierdut fondurile alocate din cauza ritmului lent dederulare a proiectelor. Cert este ca peste trei milioane deapartamente - la nivelul intregii tari - va trebui reabilitatetermic", spune Vlaicu.

Gealan Romania estimeaza in cel mai optimist caz mentinereacifrei de afaceri din 2008, de 71 mil. euro. "De obicei, al doileasemestru al anului este mai reprezentativ din punctul de vedere alactivitatii. In aceste conditii, ne asteptam la crestereavanzarilor in al doilea semestru", explica Vlaicu.

Pentru rambursarea banilor, clientii trebuie sa notifice Izotecprintr-o cerere scrisa de solicitare a rambursarii, la care saanexeze factura fiscala in copie si original, impreuna cu dovadaplatii si procesul verbal de receptie a lucrarii de reabilitaretermica, in copie. Termenul de rambursare a sumei este de 30 zilede la data aprobarii, comunicata in scris catre clientul care aachizitionat tamplaria PVC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO