Companii

Producătorii de material rulant văd stagnarea afacerilor în acest an. „Nu avem cum să creştem dacă Transporturile nu alocă bani pentru achiziţia de vagoane.“

Producătorul Softronic din Craiova vinde locomotivele doar în Ungaria şi Turcia

Producătorul Softronic din Craiova vinde locomotivele doar în Ungaria şi Turcia

Autor: Mirabela Tiron

07.01.2015, 00:06 328
„Nu avem cum să creştem dacă Transporturile nu alocă bani pentru achiziţia de vagoane.“
 
Producătorii locali de material rulant Astra Rail Industries şi Softronic din Craiova, doi dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă, văd stagnarea afacerilor în 2015 la nivelul de anul trecut, în condiţiile în care singurele comenzi vin doar de pe piaţa externă.
 
„Nu vom face angajări anul acesta, dar avem bugetate investiţii de circa 3-4 milioane de euro în echipamente“, a spus Fulger Popescu, directorul de operaţiuni al Astra Rail Industries, care a preluat în urmă cu doi ani activele fabricilor Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva Turnu Severin, intrate în insolvenţă în 2010. În cele trei fabrici lucrau 2.600 de salariaţi în 2014 după ce noii acţionari au angajat 1.000 de oameni de la începutul anului.
 
Fulger Popescu a mai spus că în acest an cele trei fabrici au comenzi pentru 1.900-2.000 de vagoane, faţă de 2.000 de vagoane de marfă anul trecut. „Ne menţinem la nivel anului trecut şi ca business“, a mai declarat el. Niciun vagon de marfă nu va fi livrat însă pe piaţa românească. Oficialii companiei estimau afaceri de 146 milioane de euro (643 mil. lei) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO