Companii

Producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj Napoca, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, a încheiat S1 cu venituri de 15 mil.lei, în scădere cu 12%, şi un profit net de 691.145 lei

Producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj...

Autor: Roxana Rosu

31.08.2020, 12:26 152

Producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj Napoca, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, a înregistrat în primul semestru cu o cifră de afaceri de 16 milioane lei, în scădere cu 11%, şi un profit de 691.145 lei, aproape dublu faţă de nivelul din perioada similară din 2019.

Compania a încheiat primele şase luni cu venituri totale de 15,6 milioane lei şi cheltuieli de 14,8 milioane lei, în scădere cu 14%.

In ultimele 6 luni, Carbochim nu a raportat nici o vânzare sau oprire a unui segment de activitate, în afara suspendării temporare a activităţii din luna aprilie 2020 (in perioada starii de urgenta ) şi a reducerii unor activitati din luna mai 2020 ,datorate pandemiei de Covid 19 , cand o parte importanta a salariatilor au fost trecuti in somaj tehnic, menţionează raportul financiar al companiei.

”Suma primita de la AJOFM pentru plata salariatilor aflati in somaj tehnic in perioada aprilie –mai 2020 totalizeaza 600.010 lei si a reprezentat un ajutor important pentru ca societatea sa poata mentine salariatii si sa-si pastreze echilibrul financiar in aceasta perioada dificila .Apreciem ca nici in urmatoarele 6 luni nu va fi cazul de vanzare sau oprire a vreunui segment de activitate, singura incertitudine ramanand evolutia pandemiei actuale”.

In cursul semestrului I al anului 2020 s-au achitat catre actionari dividende nete in suma de 11.814 lei din dividendele nete repartizate in anii anteriori. În anul 2020 nu au avut loc repartizari de dividende .

Carbochim are active evaluate la 96 milioane lei şi datorii totale de 18 milioane lei.

Carbo Europe este deţinută de Iulius Holding SRL (compania mamă a Grupului Iulius) şi de Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One B.V şi Carbo Two B.V. Grupul Iulius este unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se Palas Iaşi şi patru mall-uri ce funcţionează sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Carbochim are o capitalizare de 57 milioane lei, iar acţiunile s-au depreciat cu 22% de la începutul anului.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO