Companii

Producatorul ciocolatei Primola pariaza 3 milioane de euro pe biscuiti

02.12.2004, 00:00 117

Producatorul ciocolatei Primola, firma cu capital libanez - Supreme Group, este pe punctul de a finaliza o investitie de 3 milioane de euro in urma careia se va lansa, la inceputul anului viitor, pe piata biscuitilor.
"Am luat decizia de a intra pe piata biscuitilor datorita potentialului acestie piete sI a cererii in crestere pentru biscuiti. In plus, oferta este destul de mica, desi exista numeroase firme producatoare", spune Jihad Jabra, directorul general al companiei. El spune ca, prin aceasta investitie, urmareste consolidarea pozitiei actuale pe piata dulciurilor, astfel incat Supreme sa ''devina un jucator important'' in Romania. ''Marcile noastre de ciocolata sunt cunoscute, iar reteaua de distributie este buna. Vrem sa scoatem un brand doar pentru biscuiti'', a spus Jabra.
Potrivit estimarilor proprii, Supreme detine o cota de piata la tablete de ciocolata de aproximativ 27% la ciocolata , principalii concurenti fiind Kraft Foods, Excelent-Kandia si Heidi.
Jucatorii din piata biscuitilor au demarat recent o avalansa de investitii menita sa modernizeze actualele capacitati de productie fie sa construiasca unele noi. Ulker a anuntat ca va demara o investitie noua de 16 milioane de euro intr-o fabrica de produse alimentare (biscuiti, ciocolata, bulion si margarina). Dobrogea Grup a definitivat, la randul ei, o investitie de 4 milioane de euro in modernizarea liniilor de biscuiti. AltI jucatori importanttI din aceasta piata sunt Ro Star sI Pan Grup Craiova dar sunt asteptatI sI altii noi dupa ce Pambac Bacau a anuntat ca va aloca, in urmatorii ani, cateva milioane de euro pentru costruirea unei facilityatI de productia a biscuitilor.
Supreme Group este o afacere de familie cu actionariat libanez iar in Romania a fost creata in 1993, initial cu productia de cafea, dupa care compania s-a concentrat pe piata ciocolatei. Compania libaneza mai detine detine fabrici de lactate in Bulgaria.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO