Companii

Producatorul de iahturi Ferretti si-a propus vanzari de 11 mil. euro

28.03.2005, 00:00 57


Producatorul italian de ambarcatiuni de lux Ferretti, care a patruns recent si pe piata romaneasca, prin intermediul dealer-ului Franco's Marina, este de parere ca a venit timpul acestor produse si in estul Europei.


In Occident, vanzarile de iahturi si barci sunt atat de mari, incat porturile din sudul Frantei sau din Italia de exemplu au devenit neincapatoare.


"Ne-am propus sa vindem cel putin 5 iahturi de lux si 50 de barci de talie medie si mica in urmatorii 2 ani si vizam o cifra de afaceri de 11 milioane de euro", a afirmat Marco Segato, vicepresedinte in cadrul grupului Ferretti.


Ambarcatiunile de lux Ferretti au preturi cuprinse intre 600.000 si 5-6 milioane de euro. Asigurarea pentru un astfel de iaht poate depasi 20.000 de euro anual, in functie de model si de tipul politei.


"Piata iahturilor de lux din Romania este intr-o faza incipienta, dar suntem increzatori in potentialul Europei de Est. Rusia, spre exemplu, are o piata de peste 120 de milioane de euro anual, fiind una din principalele piete de desfacere pentru Ferretti", a mai spus Segato.


Pe piata romaneasca sunt prezente, pe langa Franco's Marina, companiile Euronautics, American Nautics, Neptun Yacht sau Black Sea Magic.


Compania italiana Ferretti, cu sediul in Forli, a fost infiintata in anul 1968, primul model comercializat fiind Khamsin, derivat dintr-un vas de pescuit.



Constructorul a consemnat in 2003 vanzari totale de 154 de milioane de euro. Productia aferenta anului trecut a fost de 110 unitati, din care sase au fost modelul 88, varful de gama, cu un pret de peste 5 milioane de euro. Ferretti are o retea de 37 de dealeri si acopera 69 de tari, urmand sa se lanseze, in scurt timp, si in Suedia, Africa de Sud si Chile. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO