Companii

Profi strânge la Apoş mai multe proiecte antreprenoriale din Sibiu care vor să dezvolte comunitatea iniţiativelor de business din mediul rural transilvănean

Sursa: youtube.com

Sursa: youtube.com

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.09.2022, 00:02 156

Ţiglăria din Apoş, judeţul Sibiu, centrul ecvestru Villa Abatiş, din aceeaşi localitate, Ambulanţa monumentelor, Caravana medicală sunt câteva dintre proiectele incluse într-un program de promovare a patrimoniului local din regiune. Cei care şi-au luat responsabilitatea reabilitării sau a fondării acestor businessuri participă vineri la un eveniment susţinut de retailerul Profi la Apoş, pentru promovarea producătorilor autohtoni.

Ţiglăria din Apoş, de pildă, este singura de acest tip din regiunea Transilvaniei şi a trecut printr-un proces de refacere, care a implicat o investiţie de 60.000 de euro, cu scopul de a duce mai departe tradiţia. Vizitată de actualul rege Charles al III-lea în 2015, ţiglăria a fost recondiţionată chiar cu sprijinul monarhului. Centrul ecvestru Villa Abatiş este rezultatul unei investiţii de 200.000 de euro din fonduri europene, realizate de un grup de prieteni din Agnita, judeţul Sibiu.

Locul include un grajd şi un teren de antrenament, unde tot mai mulţi turişti vin să vadă cei 14 cai găzduiţi. Ambulanţa pentru Monumente este un proiect iniţiat în 2016 de Asociaţia Monumentum şi îşi propune să acţioneze în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranţă a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps, în condiţiile în care peste 600 de monumente istorice din România aflate în proprietate privată sau publică aşteaptă salvarea de urgenţă şi numărul lor creşte îngrijorător.

La rândul său, Caravana medicală este o iniţiativă a patru medici, cărora li s-au alăturat 25 de medici voluntari, care efectuează pro bono examinări pe diferite specialităţi pentru cei care nu au acces la cel mai apropiat spital, din Agnita, aflat la 15 kilometri de Apoş. La evenimentul dedicat spiritului de iniţiativă pentru astfel de proiecte, care va avea loc pe 23 septembrie, va participa, printre alţii, şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO