Companii

Profit brut de 1,3 mil. euro pentru Energoconstructia

03.07.2006, 14:36 29

Societatea de constructii Energoconstructia a realizat anul trecut un profit brut de 4,8 mil. lei (1,3 mil. euro), ceea ce raportat la cifra de afaceri inseamna o marja bruta de profit de 3%, potrivit rezultatelor publicate in Monitorul Oficial
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 180 milioane de lei (50 mil. euro), in crestere cu circa 11% fata de anul trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
Printre cele mai importante contracte pe care Energoconstructia le are in derulare sunt reabilitarea retelelor de termoficare din Radauti, proiect in valoare de 14,5 milioane de lei (4 mil. euro), reabilitarea cladirilor principale aferente de la CET Bucuresti, 16,5 milioane de lei (4,6 mil. euro) sau suprainaltarea depozitului de zgura in Complexul Energetic Turceni SA, 7,4 milioane de lei (2 mil. euro).
Compania are ca furnizori piata romaneasca pe Lafarge - Romcim (ciment), BADUC Bucuresti (furnizor materiale de constructii), Energoterom Timisoara (tevi) sau Teraplast (tevi). Printre cei mai importanti clienti ai companiei se numara Regiile Nationale si locale (Apa Nova, Radet, RATB, Metrorex), Complexul Eneregetic Turceni SA, Termoelectrica Bucuresti, Rompetrol Rafinare sau LukOil.
Energoconstructia este detinuta de persoane fizice (aproape 90% din actiuni), APAPS, (8,56%) si SIF Muntenia (1,59%). Energoconstructia are in prezent 2.500 de angajati, potrivit datelor prezentate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO