Companii

Profitul Aversa a intrat la apa in primele patru luni

26.05.2005, 20:04 14

Aversa Bucuresti, unul din principalii producatori de pompe centrifugale din Europa de Est, a inregistrat in primele patru luni o crestere a cifrei de afaceri cu 2,5% fata de perioada similara a anului trecut, insa profitul a scazut cu peste 60%, la un nivel de doar 4.000 de euro, conform datelor financiare publicate la Bursa Electronica RASDAQ.

"Suntem intr-o perioada de restructurare si ne concentram mare parte din eforturi pe acest proces. La inceput, intentionasem sa renuntam la turnatorie insa nu am gasit solutii viabile in tara pentru aceasta activitate", a declarat directorul general al companiei, Matei Gheorghe.

Aversa si-a bugetat pentru acest an un profit net de 700 milioane de lei (aproximativ 19.000 euro), in scadere cu 66% comparativ cu rezultatele anului trecut. Pachetul majoritar de actiuni al Aversa a fost preluat, in noiembrie 2004, de producatorul italian de pompe si compresoare centrifuge TMP Termomeccanica-Pompe, insa transferul pachetului de actiuni nu a fost finalizat pana acum.

Conform planului de restrucutrare alcatuit de italieni, in primii doi ani, Aversa va inregistra o diminuare a cifrei de afaceri si a profitului, urmand ca in al patrulea an sa obtina castiguri semnificative. Pentru 2009 este prevazut un profit de circa 1 mil. euro la o cifra de afaceri de 13,56 mil. euro.

Firma italiana doreste sa investeasca, in perioada 2005-2007, patru milioane de euro pentru transferul unei parti din productie in Romania si infiintarea unei retele de vanzari pentru Romania si Europa de Est. Aversa a incheiat 2004 cu un profit net de 55.000 euro la o cifra de afaceri de 12,9 milioane de euro, in usoara scadere fata de anul precedent.

Aversa produce si comercializeaza pompe pentru industria chimica, petrochimica si energetica, un sfert din cifra de afaceri fiind realizata din exporturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO