Companii

Profitul Comvex a scazut cu 64% pe primul semestru

22.09.2004, 00:00 22

Terminalul portuar Comvex Constanta a obtinut in primul semestru al anului un profit de 33,2 miliarde lei (aproximativ 819.000 euro), in scadere in lei cu 64,6% comparativ cu profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut.  In euro, profitul a fost cu 68% mai scazut, in conditiile in care anul trecut, pe primul semestru, Comvex a realizat un profit de 2,5 milioane euro.
Cifra de afaceri realizata in primele sase luni ale anului curent a fost de 186  miliarde lei (4,5 milioane euro), cu aproape 27% mai redusa in lei fata de aceeasi perioada din anul precedent.
Reprezentantii companiei nu au fost disponibili in cursul zilei de ieri pentru a oferi informatii in legatura cu aceste rezultate.
Profitul din activitatea de exploatare a companiei a inregistrat o scadere in lei de aproape 69%, atingand 38,2 miliarde lei (943.000 euro).  Din activitatea financiara, Comvex a obtinut un profit de 6,6 miliarde lei (163.000 euro), de peste trei ori mai ridicat in lei comparativ cu profitul aferent primului semestru din 2003.
Comvex este singurul terminal pentru operarea marfurilor solide vrac (de exemplu -  minereuri de fier, carbuni, cocs sau bauxita) din arealul Marii Negre care da posibilitatea acostarii unor nave tip "cape size" - de mare capacitate, (pana la 220.000 tdw). Comvex este in acelasi timp cel mai mare terminal specializat in operarea materiilor prime solide vrac din arealul Marii Negre, acoperind o suprafata de 700 386 mp in sudul Portului Constanta.
Actionarul majoritar al Comvex este societatea Solidmet SRL, cu o participatie de 51,9%. Cei mai importanti actionari minoritari sunt SIF Transilvania si fondul de investitii Broadhurst, raportati cu detineri de 12,7%, respectiv 10,4%.
 Actiunile Comvex sunt listate pe RASDAQ, aceste titluri facand parte din grupul acelora care se tranzactioneaza prin sistemul tehnic al Bursei de Valori.  Comvex a acordat dividende in ultimii trei ani, valoarea acestora fiind in crestere de la an la an. Pentru anul trecut, Comvex a repartizat peste 80% din profit in vederea distribuirii de dividende, valoarea dividendului net in cazul persoanelor fizice fiind de 20.995 lei/actiune. Ultima tranzactie cu actiunile Comvex s-a perfectat la pretul de 150.000 lei/actiune, in scadere cu peste 5% fata de cotatia precedenta. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 16,1 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO