Companii

Profitul operaţional al CEZ rămâne de peste 100 mil. euro pe piaţa locală

Autor: Radu Bostan

13.08.2013, 22:45 89

Grupul ceh de utilităţi CEZ a anunţat un profit EBITDA (profit operaţional) de 2,8 miliarde de coroane ceheşti (circa 109 mil. euro) din activităţile pe piaţa românească în primul semestru, rezultatul fiind în scădere cu 7% faţă de câştigul de 3 miliarde de coroane înregistrat în perioada similară a anului trecut. Segmentul de generare şi trading al energiei a contribuit cu 1,9 miliarde de coroane la profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare, în creştere faţă de 1,3 miliarde de coroane cu un an în urmă.

Evoluţia s-a datorat unei producţii electrice mai mari a parcului eolian Fântânele-Cogealac, care a ajuns la capacitate maximă la finalul anului trecut. Activitatea de distribuţie şi furnizare a energiei a adus CEZ un profit EBITDA de 0,9 miliarde de coroane, la jumătate faţă de rezultatul de 1,7 miliarde de coroane înregistrat în primele şase luni ale lui 2012, când compania a încasat creanţe de 1,2 miliarde de coroane de la CFR. La nivelul grupului, CEZ a înregistrat venituri de 113,1 miliarde de coroane şi profit EBITDA de 49,2 miliarde de coroane în primul semestru.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO