Companii

Proiect european de 25 mil. euro pentru decontaminarea a 30 ha teren din platforma Azomureş

Autor: Mediafax

30.04.2012, 15:16 293

Municipalitatea Târgu Mureş a demarat un proiect european în valoare totală de 109,5 mil. lei (25 mil. euro), fară TVA, pentru decontaminarea unei suprafeţe de 30 de hectare de teren poluat, din cadrul platformei de producere a îngrăşămintelor chimice Azomureş.

Proiectul ''Reabilitarea sitului poluat istoric - IAZ Batal 30 ha - Târgu Mureş", a obţinut finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013, Axa prioritară 2 - ''Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric", Domeniul major de intervenţie 2.1 - ''Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deşeurilor şi extinderea infrastructurii de management al deşeurilor". Din valoarea totală a investiţiei, 98% reprezintă finanţarea nerambursabilă. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 36 de luni.

Investiţia prevede reabilitarea sitului contaminat de 30 ha, din cadrul platformei de producere a îngrăşămintelor chimice Azomureş, pentru conformarea cu standardele de remediere acceptate.

Proiectul vizează reducerea fluxurilor de substanţe anorganice care ajung în pânza freatică, protejarea apelor de suprafaţă (râul Mureş şi canalul de colectare al afluenţilor), curăţarea terenului de 30 ha de substanţe de contaminare şi aducerea lui la un standard corespunzător normelor de mediu. Terenul va fi utilizat mai apoi ca spaţiu public, cuprinzând zone de peisagistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO