Companii

Proiecte de 10 milioane euro pentru construirea de case

29.03.2004, 00:00 28



Antreprenorii de pe piata constructiilor sunt din ce in ce mai interesati in ultima vreme de constructia de vile. Companiile Energi - Co si Romconfort Constructii au anuntat recent proiecte de investitii in valoare totala de 10 mil. euro, ambele proiecte avand in vizor piata Capitalei.



Energi - Co Bucuresti va construi astfel un ansamblu rezidential format din 55 de locuinte individuale si sapte vile semicolective,an valoare de 6 mil. euro. Complexul de pe Calea Giulesti va avea locuinte individuale dispuse pe doua nivele, suprafata minima pe unitate locativa urmand sa fie de 138 metri patrati. Pretul se ridica la 300 de euro pe metru patrat construit, fara TVA, valoarea care include dotarile standard - instalatii de climatizare, centrala termica, geamuri tip termopan, gresie si faianta. Vilele din complex vor avea cate doua apartamente cu doua camere in suprafata de 76 de metri patrati la parter. Fiecare vila va avea, de asemenea, doua mansarde de locuit, in suprafata de 60 metri patrati fiecare, potrivit reprezentantilor companiei, citati de Mediafax.



Energy-Co va realiza complexe similare in Piatra Neamt, Buzau si Mangalia. Toate cele patru proiecte se afla in faza de contractare.



In plus, compania a concesionat terenuri in orasele Cluj, Alba Iulia, Timisoara, Satu Mare, Ploiesti si in cartierul Pantelimon din Bucuresti, unde va derula proiecte rezidentiale la preturi similare pe metrul patrat.



Un alt antreprenor, Romfort Constructii a anuntat ca va realiza in Bucuresti un ansamblui rezidential care va include 27 de vile multifamiliale, in valoare de 4 mil. euro, potrivit directorului general al companiei. Investitia va fi derulata in zona Tunari din apropierea soselei Pipera.



Unitatile locative vor avea o suprafata construita de 202 metri patrati si o dispunere pe doua nivele, parter si etaj. Pretul constructiilor este de 600 euro pe metru patrat, valoare in care sunt incluse terenul si utilitatile aferente. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in toamna acestui an.



Oferta pentru constructia de vile este din ce in ce mai diversfificata pe o piata a constructiilor, in crestere de la an la an si ajunsa la finele lui 2003 la valoarea de 4,4 mld. euro.



Cei interesati au avut de ales saptamana trecuta intre 14 amplasamente, peste 90 de tipuri de case si vile executate cu tehnologii diferite. Preturile au variat in cadrul ofertelor prezentate la Targul Privat de Vile organizat la World Trade Center de la 245 euro la 650 euro pe metru patrat, potrivit datelor furnizate de compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact SA. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO