Companii

Project managerul ERA Oradea intra pe dezvoltare imobiliara

Project managerul ERA Oradea intra pe dezvoltare imobiliara

Dimitris Pergamalis, country manager al Dimand Real Estate

27.05.2008, 20:15 368

Compania cu actionariat elen Dimand Real Estate, care furnizeaza servicii de project management pentru proiectul ERA Shopping Park din Oradea, vizeaza realizarea de venituri de 2 milioane de euro din servicii anexe pietei imobiliare, precum si achizitionarea primelor terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte proprii.
"Pentru a deveni dezvoltator este necesar sa acumulezi cunostinte asupra pietei. Dupa un an de activitate in Romania pe segmentul de servicii imobiliare, credem ca stim care sunt zonele in care ne putem dezvolta propriile proiecte. Targetul nostru sunt in special spatiile de birouri din Bucuresti", a declarat Dimitris Pergamalis, country manager al Dimand Real Estate.
Achizitia terenurilor pentru viitoarele proiecte este conditionata de identificarea oportunitatilor, reprezentantul Dimand neexcluzand o investitie in afara Capitalei.
"In Romania doar circa 10% din populatie este concentrata in Bucuresti, spre deosebire de Grecia, unde aproximativ 60% dintre locuitori sunt concentrati in Atena. Astfel, aici pot fi realizate proiecte de mari dimensiuni si in afara Capitalei", apreciaza Pergamalis.
Dimand furnizeaza servicii de consultanta tehnica bancilor finantatoare pentru proiecte precum Liberty Center sau Global City, project management (ERA Shopping Oradea) sau programe de extindere, precum deschiderea de sucursale pentru bancile Citibank sau Emporiki.
"Pentru acest an ne propunem o cifra de afaceri de doua milioane de euro din aceste servicii, marjele de profitabilitate fiind insa in scadere, din cauza competitiei puternice care determina tarife scazute", declara managerul Dimand.
Compania are in prezent o echipa formata din 20 de oameni, dintre care sase sunt activi in Oradea, pentru supervizarea parcului de retail ERA, dezvoltat de Omilos. Anul trecut, primul de prezenta pe piata locala, firma a raportat pierderi, tinand cont de investitiile realizate in recrutarea de personal, sediu si echipamente.
Pe segmentul firmelor de project management, Dimand Real Estate intra in competitie cu firma precum Gardiner & Theobald sau Drees & Sommer.
Compania este controlata de trei oameni de afaceri eleni si este activa in special in Grecia, unde a inceput sa dezvolte propriile proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO