Companii

Proprietara unui business în distribuţie ce lucrează cu Strauss şi Alexandrion : Riscul de neîncasare a banilor a crescut, mulţi clienţi intră în faliment

Autor: Mirabela Tiron

24.11.2011, 11:52 341

Natalia Crişan, care conduce alături de soţul ei, compania de distribuţie T&O Prodcom cu sediul în Hunedoara, cu contracte semnate cu Strauss, Alexandrion sau Philip Morris, susţine că a crescut riscul de-a nu recupera banii de la clienţi. Multe firme clienţi intră în faliment din cauza dificultăţilor cu care se confruntă şi distribuitorul de produse riscă să nu îşi mai primească banii.

"Cred că acum ar fi foarte greu să începem un business în distribuţie din cauza riscului de neîncasare a fondurilor, dar şi a competiţiei mari din piaţă", menţionează Natalia Crişan. Firmele de distribuţie înfiinţate după anii '90 au avut un avans considerabil al afacerilor date fiind contractele pe care le-au semnat cu multinaţionalele ce au intrat în România. De exemplu, o altă firmă de distribuţie, Saff Trading din Craiova, înfiinţată în 1998 a ajuns la afaceri de 15 milioane de euro.

T&O Prodcom a avut o cifră de afaceri de 96 milioane de lei (22,8 mil. euro) şi un profit net de 2,4 milioane de lei (571.000 euro) la un număr de 137 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania a ajuns să fie cea mai mare firmă de distribuţie din judeţul Hunedoara, potrivit antreprenorilor care o conduc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO