Companii

Proprietarii hotelului de cinci stele Rex din Mamaia au luat 500.000 de euro de la BCR pentru un centru SPA

Proprietarii hotelului de cinci stele Rex din Mamaia au luat 500.000 de euro de la BCR pentru un centru SPA
26.08.2010, 23:56 389

Familia Adamescu, care controlează hotelul de cinci stele Rexdin Mamaia, a contractat un credit de 500.000 de euro de la BancaComercială Română pentru finanţarea dezvoltării unui centru spa,care va opera sub franciza furnizorului de servicii de welnessWorld Class, potrivit datelor din Monitorul Oficial.
"Încă se lucrează la centrul spa", a declarat un reprezentant alhotelului Rex, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,2milioane de euro, în scădere cu 21,4% faţă de cea de anul anteriorşi un profit de circa 230.000 de euro, dublu faţă de nivelul din2008, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Oficialii hotelului nu au precizat la cât se va ridica investiţiaîn acest centru, dar, potrivit estimărilor ZF, ea va trece de unmilion de euro.
Centrul spa din hotelul Rex, care va ocupa o suprafaţă de 800 demetri pătraţi, va fi finalizat în luna septembrie şi va cuprindesaune, piscine, jacuzzi, săli de masaj şi de cosmetică, potrivitdeclaraţiilor lui Mihai Bişinicu, operations manager al World ClassRomânia, care coordonează investiţia de la hotelul dinMamaia.
"Investiţia în astfel de centre depinde de la caz la caz, înfuncţie de dotările soli­ci­tate. Aproape 350.000 de euro costădoar echipamentele de fitness, în timp ce investiţia în piscină seridică la 300.000 de euro, iar cea în amenajarea spaţiului ajungela 600.000 de euro", a declarat Mihai Popa, ope­rations manager alWorld Class România. Popa a fost responsabil de realizarea clubluidin hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală. În prezent, pepiaţa românească, World Class România operează şase cluburi, dincare patru în Bucureşti. Primul centru a fost dezvoltat în anul2000, pe o suprafaţă de circa 2.500 de metri pătraţi, în cadrulhotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală, an în care aintrat în România furnizorul suedez de servicii de welness WorldClass cu World Class Health Academy.
Alte centre spa se găsesc în hotelul Radisson Blue din Capitală(2.800 de metri pătraţi), deţinut de compania Bucureşti Turism, încomplexul comercial de tip mall Jolie Ville Galeria din Pipera, înansamblul rezidenţial InCity, centrul comercial Iulius Mall dinTimişoara şi în Cluj-Napoca.
Prezenţa unui club de sănătate într-un hotel sau mall poate săaducă venituri importante, în condiţiile în care un abonament anualla un astfel de club poate ajunge şi la 1.400 de euro, adică 116euro pe lună. World Class România a finalizat anul trecut cu ocifră de afaceri de 4,1 milioane de euro, nivel aproape similar cucel din anul anterior şi un profit de 420.000 de euro, potrivitdatelor de la Registrul Comerţului.
Dacă la începutul anilor 2000, în România nu exista o piaţă asălilor de fitness, fiind doar săli mici la parterul blocurilor,acum în piaţă activează mai multe cluburi ce oferă servicii defitness. Pe lângă World Class, mai activează şi cluburi ca Le Clubşi Pescariu Sports &Spa, deţinut de tenismenul DinuPescariu.
La nivel internaţional, World Class, care a fost înfiinţată defostul campion mondial de culturism Ulf Bengtsson la Stockholm,Suedia, în anul 1983, şi operează peste 46 de centre spa şi defitness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO