Companii

Proprietarii hotelului Sky Gate: Nu am mai facut achizitii, pentru ca preturile erau foarte ridicate

Proprietarii hotelului Sky Gate: Nu am mai facut achizitii, pentru ca preturile erau foarte ridicate

Georg Folian, deputy chairman al Warimpex: Criza financiara nu va determina blocarea investitiilor in tarile in care deja am intrat, insa nu vom ataca noi piete

10.11.2008, 16:12 25

Compania de dezvoltare si achizitii imobiliare Warimpex, care a achizitionat anul trecut hotelul Golden Tulip Sky Gate de la Otopeni pe care l-a transformat apoi in Angelo Airporthotel, a anuntat inca de la intrarea pe piata ca este intersata de noi proiecte in Romania, insa preturile mari ale terenurilor i-au determinat pe reprezentantii companiei sa fie mai precauti.

"Preturile erau foarte ridicate si pana acum nu am mai facut nicio alta achizitie. Suntem interesati de noi proiecte, atat achizitii cat si greenfield in orase precum Timisoara, Brasov sau Cluj. Vizam segmentul hotelier, dar luam in calcul si un proiect care sa includa cladiri de birouri. Criza financiara nu va determina blocarea investitiilor in tarile in care deja am intrat, insa nu vom ataca noi piete", a spus Georg Folian, deputy chairman of the management board al Warimpex.
Potrivit reprezentantilor Warimpex, compania are anual un buget de investitii de 100 de milioane de euro pe pietele din Europa.
Warimpex a investit pana acum 15 milioane de euro in Romania in achizitia si modernizarea hotelului de patru stele din Otopeni, hotelurile in jurul aeroporturilor nefiind o intamplare in strategia de dezvoltare a companiei.
"Sunt mai multe motive pentru care am achizitionat un hotel langa aeroport. In primul rand, cei care vin in interes de business pentru o perioada scurta de timp prefera sa stea cat mai aproape de aeroport pentru a nu pierde timp in trafic. Totodata, aeroporturile creeaza noi orase, sunt un loc de intalnire pentru conferintele internationale si aici se cazeaza adesea personalul companiilor aeriene", a spus Franz Jurkowitsch, chairmain of the management board al Warimpex.
Reprezentantii Warimpex au afirmat ca in celelalte orase in care urmaresc sa intre nu vizeaza neaparat hoteluri in apropierea aeroportului, insa in Capitala au preferat aceasta varianta pentru primul proiect intrucat hotelurile din centrul orasului au un grad scazut de ocupare in weekend, iar cei interesati de partea istorica si centrala sunt mai mult turistii decat oamenii de business.
Spre deosebire de hotelurile din centrul orasului, media noptilor de cazare este mai scazuta la Angelo Airporthotel.
Astfel, daca la un hotel din centrul orasului un client petrece in medie trei-patru nopti, la angelo media e de doua nopti.
In zona aeroportului este pozitionat si hotelul Phoenicia.
In ultima perioada din ce in ce mai multi investitori sunt interesati de zona de nord, unde mai sunt pozitionate si Ramada Plaza sau Crowne Plaza.
Warimpex estimeaza recuperarea investitiei in Angelo Airporthotel intr-un interval de 10 ani, iar pentru anul viitor cifra de afaceri a hotelului este estimata la 5 milioane de euro, in conditiile unui grad de ocupare de circa 60%.
Hotelul este administrat de operatorul Vienna International Hotelmanagement, care asigura managementul si pentru alte hoteluri din portofoliul Warimpex. Warimpex detine in prezent 18 hoteluri de lux in Polonia, Cehia, Ungaria, Franta, Rusia sau Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO