Companii

Purmo trebuie sa vanda 250.000 de radiatoare

14.08.2007, 20:22 89

Purmo Romania, filiala locala a liderului in productia de radiatoare din Europa, Rettig ICC(Indoor Climate Control), estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 9,5 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul precedent, pe fondul dezvoltarii industriei constructiilor pe plan local.
"Puterea de cumparare a romanilor a crescut in ultimii ani si odata cu ea s-a dezvoltat si domeniul constructiilor. In prezent se construiesc tot mai multe cladiri de birouri, parcuri de blocuri si cladiri rezidentiale, ceea ce duce la o crestere a vanzarilor de radiatoare", a declarat Tunde Sandor, directorul general al Rettig-Purmo Romania.
Aproximativ 85% din vanzarile totale ale companiei sunt realizate de modelul Purmo Compact, insa in ultima perioada producatorul de radiatoare a inceput sa inregistreze cresteri si la alte modele.
"Anul trecut, radiatoarele Purmo Compact Ventil
si-au dublat procentul detinut din totalul vanzarilor Purmo pe plan local, crescand pana la 6,5% fata de 2005, cand acest model detinea doar 3% din vanzari", a adaugat Sandor.
Gama de radiatoare Purmo era compusa pana in luna martie a acestui an din 840 de tipuri si marimi diferite.
In urma rebrandingului companiei la nivel mondial si a lansarii unei noi game de produse, aceasta s-a extins pana la 2.500 de tipuri si marimi diferite.
"Purmo a vandut anul trecut pe plan local aproximativ 150.000 de radiatoare, in crestere cu 33% comparativ cu 2005. Estimam ca anul acesta vom vinde circa 200.000 de radiatoare pe fondul extinderii companiei si a pietei", a spus directorul general al companiei.
Pe fondul cresterii vanzarilor, reprezentantii Purmo estimeaza pentru anul acesta si o majorare a cotei de piata cu aproximativ trei procente.
"Purmo detinea la sfarsitul anului trecut 9,5% din piata locala a radiatoarelor. Estimam insa ca pana la sfarsitul anului 2007 vom obtine o cota de piata de 12,5%", a spus Tunde Sandor.
Radiatoarele Purmo sunt prezente pe piata locala de zece ani, compania detinand o reprezentanta cu depozit in
Cluj-Napoca si un birou de vanzari si consultanta tehnica in Bucuresti.
Printre concurentii Purmo pe piata locala de radiatoare de panou de otel, estimata la 1,5 milioane de radiatoare anual, se numara companiile Korado din Cehia sau Kermi din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO