Companii

Raiffeisen Leasing ridica obiectivul de la 80 la 100 mil. euro

12.07.2004, 00:00 20

Raiffeisen Leasing Romania a incheiat in prima jumatate a acestui an contracte de finantare cu o valoare de peste 58 de milioane de euro, depasind valoarea inregistrata pe ansamblul anului trecut. Compania estimeaza contracte de 100 de milioane pe ansamblul anului, ceea ce o va plasa in topul celor mai mari societati de leasing de pe piata romaneasca.
"Estimarile noastre de la inceputul acestui an prevedeau o valoare a contractelor incheiate de peste 80 de milioane euro", spune Mihaela Mateescu, directorul de vanzari al companiei.
Avand in vedere insa rezultatele dupa primul semestru al acestui an oficialii companiei estimeaza apropierea de pragul de 100 de milioane euro.
"Depasirea estimarilor de la inceputul anului se explica prin cresterea aportului retelei teritoriale, prin atragerea unor clienti strategici si finalizarea unor contracte mari, cum este cazul contractelor pentru flote", explica reprezentantii Raiffeisen Leasing.
In structura portofoliului Raiffeisen Leasing, autoturismele detin o cota de 51% din totalul contractelor incheiate, urmate de vehicule comerciale cu 37% si de echipamente cu 12%.
"Pe termen mediu continuam sa dezvoltam segmentul vehiculelor comerciale, punand in acelasi timp mai mult accentul pe leasingul de echipamente. Facem acest lucru pentru a veni in intampinarea cererii existente pe piata ca urmare a dezvoltarii firmelor care deservesc sectoarele transport, distributie si constructii, cat si pentru a raspunde cererii generate de proiectele mari de infrastructura si de procesele de retehnologizare din sectoarele de productie", adauga reprezentantii Raiffeisen Leasing.
Segmentul imobiliar ar putea cunoaste la randul sau o crestere in urmatoarea perioada. "Chiar daca lucrurile sunt un pic mai complicate in cazul acestui tip de leasing, am inceput sa ne extindem activitatea si in acest domeniu. Cred ca acest segment are un foarte mare potential pe piata romaneasca, iar acest lucru se va vede pe termen mediu", sustine Robert Pintelie, vicepresedinte Raiffesen Leasing.
La cresterea din acest an a rezultatelor companiei a contribuit intr-o masura ridicata si dezvoltarea retelei teritoriale.
"Avem in prezent 16 puncte de lucru operationale in principalele orase ale tarii. Aceste filiale contribuie cu 65% la valoarea totala a contractelor", crede directorul de vanzari al Raiffeisen Leasing. Ponderea ar putea creste pe viitor, apreciaza reprezentantii companiei, avand in vedere ca cinci dintre punctele de lucru au fost operationale doar de la inceputul acestui an (Suceava, Bacau, Ploiesti, Arad si Targu Mures).
Raiffeisen Leasing a fost infiintata in luna iulie a anului 2002 ca urmare a deciziei grupului Raiffeisen de a dezvolta si operatiuni de leasing pe piata romaneasca dupa alte tari precum Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Rusia, Serbia - Muntenegru, Slovenia si Croatia.
Raiffeisen Leasing are un capital de peste 2 milioane de euro detinut in cote egale de Raiffeisen International Leasing Austria si Raiffeisen Bank Romania (fiecare cate 50%).
Valoarea totala a contractelor de leasing incheiate anul trecut pe piata romaneasca a fost, potrivit Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), de peste 1,4 miliarde euro. Analistii sunt de parere ca potentialul pietei romanesti este insa mult mai ridicat, putand ajunge chiar la 4-5 miliarde euro in conditiile in care se vor dezvolta sustinut si celelalte segmente ale pietei in afara celui auto.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO