Companii

Raiffeisen si SSIF Broker se mentin in topul Bursei

04.08.2004, 00:00 34

Societatile de intermediere bursiera Raiffeisen Capital & Investment si SSIF Broker s-au situat si in luna iulie, la fel ca si in luna anterioara, pe primele doua locuri in clasamentul societatilor care intermediaza tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Pe primul loc in clasamentul de la inceputul anului se situeaza insa in continuare Alpha Finance, societatea de brokeraj la Bursa a Alpha Bank, care a intermediat in luna aprilie vanzarea unor pachete mari de actiuni Rompetrol Rafinare de catre Rompetrol Bucuresti (Vega).
Raiffeisen Capital & Investment, care a inregistrat de la inceputul anului tranzactii in valoare de 1670 miliarde de lei, este societatea de brokeraj care intermediaza tranzactiile fondului elvetian Hyposwiss Danube Tiger, care a investit pana acum peste 30 milioane de dolari in active financiare romanesti. Raiffeisen are o cota de piata de 9,4% dupa tranzactiile intermediate la BVB.
SSIF Broker este o societate de brokeraj cu sediul in Cluj-Napoca care intermediaza in special tranzactii ale investitorilor romani. Broker, care are o cota de piata de 7,1% are intentia de a deveni prima societate de ale carei actiuni sunt tranzactionate la Bursa. Broker a incheiat recent o majorare de capital prin aporturile actionarilor in urma careia capitalul social a ajuns la 175 miliarde de lei, urmand sa inceapa in urmatoarele luni procedurile pentru a fi listata la BVB.
Societatea de brokeraj a SIF Banat-Crisana , IFB Finwest ocupa locul patru in clasamentul de luna trecuta cu tranzactii intermediate in valoare de 191 miliarde de lei si o cota de piata de aproape 6%. De la inceputul anului IFB Finwest a intermediat tranzactii in valoare de 820 miliarde de lei si o cota de piata de 3,4%.
Actiunile cotate la Bursa au inregistrat o crestere medie de aproximativ 80% de la inceputul anului fapt care a crescut afacerile brokerilor. Din ianuarie pana in prezent valoarea tranzactiilor de la Bursa de Valori a fost de peste 300 milioane de euro, cu 10% mai mult decat in intreg anul an 2003.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO