Companii

Real pregateste expansiunea cu o majorare de capital de 20 mil. euro

22.05.2006, 00:00 16

Real Hypermarket Romania, compania care opereaza hypermarketurile Real de pe piata locala, si-a majorat capitalul social cu 20 de milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial. Compania a anuntat ca va deschide pana la sfarsitul anului sase magazine.

Real, divizia de hypermarketuri a grupului german Metro, a deschis in luna martie primul sau magazin de pe piata locala, in Timisoara, in urma unei investitii de aproximativ 15 milioane de euro.

Alte sase magazine au fost anuntate de catre oficialii companiei pentru orase precum Constanta, Oradea, Sibiu sau Bucuresti. Oficialii Real nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Real nu este prima divizie a grupului Metro care a intrat pe piata locala. Metro Cash & Carry a deschis primul sau magazin din Romania in anul 1996 si a ajuns intre timp cea mai mare retea de comert de pe piata locala, cu 23 de magazine si afaceri de 1,25 miliarde de euro anul trecut.

Din anul 2003, Metro a intrat pe piata locala si cu divizia de magazine de bricolaj Praktiker. Intre timp, Praktiker a ajuns la 11 magazine in Romania, insa a iesit din portofoliul Metro, germanii vanzandu-si participatia la nivel international pentru aproximativ jumatate miliard de euro.

Real nu este singurul jucator international de pe piata locala de hypermarketuri. Carrefour a inaugurat acest format de comert in anul 2001, prin deschiderea unui astfel de magazin in zona de vest a Capitalei la iesirea pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Carrefour a ajuns intre timp la sase magazine, pe langa Bucuresti fiind vizate si orase de provincie precum Brasov sau Ploiesti.

Din 2003 un alt grup francez, Cora, a deschis primul sau magazin in zona Pantelimon Bucuresti, un al doilea magazin fiind deschis anul trecut tot in Capitala, in zona Lujerului.

De anul acesta isi va face intrarea pe piata un alt grup francez, Auchan, tot prin deschiderea unui magazin in Capitala.

Spre deosebire de concurentii francezi, Real a decis sa intre pe piata locala printr-un oras din vestul tarii, Timisoara.

Intrarea pe piata locala a diviziei de hypermarketuri a Metro s-a petrecut in conditiile in care din primavara anului trecut fostul sef al Metro Cash & Carry Romania, Dusan Wilms, este membru al board-ului Real, responsabil pentru expansiunea internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO