Companii

Rehau si-a bugetat afaceri de peste 36 mil. euro

29.11.2005, 14:36 50

Producatorul de tubulatura de PVC Rehau Polymer SRL, filiala locala a concernului german de materiale de constructii, a bugetat pentru anul viitor o crestere de 15% a cifrei de afaceri fata de acest an, au anuntat reprezentantii companiei.

"Probabil ca vom depasi putin cresterea planificata de 20% deoarece, pe de o parte, a crescut piata ferestrelor de termopan, pe de alta am introdus noi produse in domeniul industrial", a declarat pentru ZF Emil Pop, directorul general al filialei locale Rehau Polymer.

Compania va ajunge la finele acestui an la o cifra de afaceri de peste 31 de milioane de euro.

Rehau activeaza pe piata romaneasca din 1996 si a investit pana acum aproximativ 13 milioane de euro. Compania are din 2003 o fabrica de tubulatura din PVC si polietilena la Sibiu, in urma unei investitii de 5,5 milioane de euro. Fabrica de la Sibiu face livrari atat pe piata interna, cat si exporturi pe alte piete precum Ungaria, Ucraina, Slovacia sau Grecia.

Compania a devenit in urma investitiei de la Sibiu al doilea investitor strain pe piata tubulaturii din PVC si polietilena, dupa PipeLife.

Fabrica de la Sibiu are o capacitate de 3.500 de tone la PVC si 1.500 de tone la polietilena, intrarea sa in productie avand la vremea respectiva ca efect dublarea personalului grupului pe piata romaneasca.

Grupul international PipeLife (joint-venture intre firma austriaca Wienerberger si cea belgiana Solvay) activeaza ca producator pe piata interna inca din 1998 prin fabrica de la Miercurea Ciuc, cu o capacitate initiala de 3.500 de tone pe an.

Pe piata, mai detin cote importante de circa 20%-25%, operatori precum Valrom sau Teraplast, alaturi de care activeaza si Palplast Sibiu (care face parte din grupul petrolier privat Rompetrol).

Rehau intentioneaza sa investeasca in construirea unei alte fabrici la Sibiu, valoarea fondurilor alocate fiind estimata la circa 10 mil. euro. Miza unei noi investitii este tocmai potentialul mare al pietei. Proiecte de investitii pentru alimentari cu apa sau retele de gaze, in valoare de sute de milioane de euro, sunt in derulare sau urmeaza sa inceapa in mai multe orase din tara, precum si in mediul rural, o mare parte a finantarii proiectelor fiind asigurata din fonduri de la UE.

Rehau a inregistrat in ultimii doi ani un ritm mare de crestere pe piata tubulaturii si a ferestrelor din PVC si polietilena, valoarea prognozata pentru 2005 fiind dubla fata de valoarea inregistrata in 2003. Rehau Polymer a inregistrat o rata de crestere de 44% a afacerilor in 2004, primul an in care fabrica de la Sibiu de tubulatura din PVC si polietilena a mers din plin.

Piata de tubulatura din plastic din Romania este estimata de unii jucatori la peste 40 mil. euro pe an. Pe piata ferestrelor PVC, contextul este insa diferit, piata fiind marcata de o crestere puternica a concurentei.

O alta oportunitate de dezvoltare a afacerilor pe piata locala este implicarea grupului Rehau in proiectele de modernizare ale unor stadioane din Romania, exprimandu-si interesul inca din 2002 pentru reabilitarea suprafetei de joc a stadionului "Lia Manoliu".

Portofoliul companiei este foarte variat, de la tubulatura din PVC si polietilena pana la instalatii electrice, sanitare, termice si subterane, unde concureaza cu jucatori precum Romstal sau Energi Co. Rehau este un jucator important si pe piata de profile din PVC, unde concureaza cu Gealan, Veka, Lipoplast Timisoara, Suki Bucuresti sau Far Est. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO