Companii

Rehau tinteste 13 mil. euro anul viitor

24.12.2002, 00:00 23

Rehau Polymer SRL, filiala romaneasca a grupului german din domeniul prelucrarii polimerilor, estimeaza ca va incheia acest an cu o cifra de afaceri de 10 milioane euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut.
Conducerea companiei prognozeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de circa 13 milioane euro, in conditiile in care Rehau se pregateste sa faca pasul de la importator la producator pe piata romaneasca prin deschiderea unei fabrici de tubulatura din PVC si polietilena.
"Inaugurarea fabricii de PVC si polietilena de la Sibiu  va avea loc pe 4 aprilie 2003, valoarea investitiei ridicandu-se la 5,9 milioane euro. In total, compania noastra si-a propus sa investeasca in cursul anului viitor aproximativ 8 milioane euro", a declarat pentru Ziarul Financiar Emil Pop, director general al Rehau Polymer SRL. Mai mult, reprezentantii grupului german au spus ca vor sa construiasca in urmatorii 2-3 ani o alta fabrica la Sibiu, de aceasta data printr-o investitie de tip greenfield ("de la zero") .
Rehau va produce la Sibiu, incepand de anul viitor, tubulatura din polietilena pentru alimentarile cu apa si gaze, tubulatura din PVC pentru canalizare si drenaj, precum si profile pentru industria auto. Productia fabricii va fi destinata pietei interne in proportie de 80%, urmand sa fie realizate si exporturi catre Bulgaria, Serbia si Republica Moldova. La ora actuala, produsele vandute de grupul Rehau pe piata romaneasca provin din Germania, Austria, Cehia, Polonia, Franta si Spania.
Filiala romaneasca a companiei germane detine o cota de aproximativ 20% pe piata profilelor din PVC pentru usi si ferestre, situandu-se in urma companiei Gealan, potrivit oficialilor societatii. In plus, Rehau activeaza si pe piata instalatiilor electrice, sanitare, termice si subterane, alaturi de Romstal sau Energi Co.
Ponderea vanzarilor de profile din PVC constituie aproximativ 60-65% din vanzarile prognozate pentru acest an.
La ora actuala, grupul german Rehau vinde pe piata romaneasca profile din PVC pentru usi si ferestre, sisteme pentru instalatii prin pardoseala, sisteme pentru instalatii exterioare, sisteme pentru industria mobilei, furtunuri, produse pentru industria auto, printre clientii sai numarandu-se Metro si Porsche Romania.
Firma a investit aproximativ 3,7 milioane euro in constructia sediului sau in comuna Tunari-Ilfov, a carui receptie s-a facut in vara acestui an. Costurile de amortizare ale investitiei vor fi recuperate in urmatorii 10 ani. Investitiile totale ale companiei germane in Romania sunt estimate la aproximativ 5 milioane euro.
In viitor, Rehau vrea sa se implice in modernizarea unor stadioane din Romania. Germanii intentioneaza sa depuna o oferta in cadrul licitatiei ce va fi organizate in cursul anului viitor pentru modernizarea stadionului Lia Manoliu. Pana acum, compania a executat lucrari la peste 20 de stadioane de pe continent, majoritatea din Germania.
Rehau activeaza pe piata romaneasca din 1996, avand acum aproximativ 50 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO