Companii

Reinert, 25 mil. euro dupa primul an de productie

10.11.2006, 18:34 27

Producatorul de mezeluri H&E Reinert, care a finalizat o investitie de 17 mil. euro langa Brasov, estimeaza pentru anul viitor vanzari de 5-6 mii de tone de mezeluri si o cifra de afaceri de 20-25 mil. euro pe piata locala, spune Ovidiu Bocaniciu, directorul general al companiei.
Reinert este prima companie straina care a decis sa deruleze o investitie greenfield in domeniul procesarii carnii. Compania a finalizat recent constructia unei capacitati de productie in comuna Feldioara, langa Brasov. Suprafata construita este de 10.500 de metri patrati, iar investitia se apropie de 17 mil. euro. Centrul de procesare a carnii de la Brasov reprezinta prima investitie a companiei Reinert in afara Germaniei.
"Am ales Romania datorita potentialului ridicat in domeniul agriculturii si deschiderii romanilor fata de industria carnurilor si mezelurilor", a spus H. E. Reinert, presedintele companiei germane.
El a precizat ca piata locala are un potential mare de crestere datorita consumului redus fata de alte state membre de UE.
"Consumul oficial de 10 kg pe cap de locuitor, in crestere cu 4-7% pe an, permite intrarea pe piata in ciuda unor competitori puternci", a mai spus Reinert.
Fabrica de la Brasov va produce initial doar pentru piata autohtona. "Vrem sa fim in toate magazinele traditionale si sa intram puternic pe retailul modern", spune Bocaniciu. Gama de produse va cuprinde atat mezeluri tipic germane din categoria delicatese, cat si produse adaptate gusturilor romanilor, traditionale. Testele de productie vor incepe la inceputul lui decembrie, iar distributia in ianuarie-februarie.
"Ne-am bazat strategia pentru intrarea pe piata pe focus-grupuri organizate in diverse zone ale tarii", a spus Bocaniciu. Firma urmareste sa devina unul dintre cei mai importanti investitori in canalele media, pentru ca "o piata competitiva precum cea romaneasca are nevoie de o abordare in forta, dupa cum spun reprezentantii companiei.
"Vom fi o firma de marketing si vanzari care are si productie", spune Bocaniciu. Germanii isi propun sa devina unul dintre primii cinci jucatori de pe piata autohtona in urmatorii patru ani, sa creeze recunoasterea si vizibilitatea brandului Reinert.
"Luam in considerare o noua investitie in 2009", a afirmat Bocaniciu. "Capacitatea de la Brasov, construita modular, permite dublarea capacitatii in doar 4-6 luni, pana la o capacitate de 25.000 de tone de produse din carne pe an in faza finala. In aceasta a doua etapa, ne propunem sa si exportam."
Grupul german Reinert se situeaza pe locul trei in Germania si in topul primelor 10 companii din Europa pe piata de profil.
Pe piata locala, compania va concura cu producatori precum CrisTim, Aldis, Caroli, Angst sau Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO