Companii

Remedia a instalat nouă roboţi în depozitele farmaciilor. Adrian Pârvu, Farmaceutica Remedia: „Aceşti roboţi rezolvă o parte din probleme, ca lipsa de personal, problemele cu inventarul“. Investiţia într-un robot de dimensiuni mici este de circa 70.000 euro, dar poate ajunge şi la 250.000 euro

Adrian Pârvu, membru C.A. Farmaceutica Remedia SA: Vom continua în direcţia de digitalizare, suntem conştienţi de provocările care urmează, de la costurile cu energia, la problemele cu lanţul de aprovizionare.

Adrian Pârvu, membru C.A. Farmaceutica Remedia SA: Vom continua în direcţia de digitalizare, suntem conştienţi de provocările care urmează, de la costurile cu energia, la problemele cu lanţul de aprovizionare.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

04.11.2022, 18:30 337

♦ Până acum, opt farmacii au implementat roboţi în depozitele proprii, alături de o unitate Remedia din Bucureşti.

Farmaceutica Remedia a instalat în total nouă roboţi în farmacii, alături de pro­ducătorul german BD Rowa, alături de care a dezvoltat în urmă cu un an această nouă di­recţie de business. Costurile pentru un robot pornesc de la 70.000 de euro, iar perioada de recuperare a investiţiei este de trei-patru ani, a spus Adrian Pârvu, membru C.A. Farma­ceutica Remedia SA, prezent la conferinţa ZF Health & Pharma.

„Noi am investit în digitalizare şi auto­ma­tizarea farmaciilor. În colaborare cu BD Rowa am instalat primul robot la Bucureşti, într-o farmacie Remedia în octombrie 2021. Ulterior am mai instalat opt roboţi în ţară, avem şi locaţii cu doi roboţi. Aceşti roboţi de farmacie au menirea să ajute farmaciştii, nu să-i înlocuiască. Aceştia sunt în depozitul far­maciilor, nu în oficină, şi rezolvă o parte din problemele ca lipsa de personal, problemele cu inventarul. Este vorba de soluţii  moder­ne, digitale, care aduc beneficii atât farmaciş­tilor, cât şi pacienţilor“, a spus Adrian Pârvu.

El a precizat că în cele nouă farmacii, feedbackul din partea farmaciştilor a fost le­gat cel mai mult de timpul de lucru, care poa­te fi folosit pentru consilierea pacienţilor. Cir­ca două-trei ore se recuperează zilnic într-o farmacie care are un astfel de robot. Practic, farmacistul dă comanda braţului robotic, ca­re aduce din depozitul din spatele farmaciei medicamentul solicitat. În plus, robotul alege cutiile de medicamente în funcţie de mai multe criterii, printre care şi cele deja deschise, din care s-au vândut deja o parte dintre blistere, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro