Companii

Remedia a instalat nouă roboţi în depozitele farmaciilor. Adrian Pârvu, Farmaceutica Remedia: „Aceşti roboţi rezolvă o parte din probleme, ca lipsa de personal, problemele cu inventarul“. Investiţia într-un robot de dimensiuni mici este de circa 70.000 euro, dar poate ajunge şi la 250.000 euro

Adrian Pârvu, membru C.A. Farmaceutica Remedia SA: Vom continua în direcţia de digitalizare, suntem conştienţi de provocările care urmează, de la costurile cu energia, la problemele cu lanţul de aprovizionare.

Adrian Pârvu, membru C.A. Farmaceutica Remedia SA: Vom continua în direcţia de digitalizare, suntem conştienţi de provocările care urmează, de la costurile cu energia, la problemele cu lanţul de aprovizionare.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

04.11.2022, 18:30 316

♦ Până acum, opt farmacii au implementat roboţi în depozitele proprii, alături de o unitate Remedia din Bucureşti.

Farmaceutica Remedia a instalat în total nouă roboţi în farmacii, alături de pro­ducătorul german BD Rowa, alături de care a dezvoltat în urmă cu un an această nouă di­recţie de business. Costurile pentru un robot pornesc de la 70.000 de euro, iar perioada de recuperare a investiţiei este de trei-patru ani, a spus Adrian Pârvu, membru C.A. Farma­ceutica Remedia SA, prezent la conferinţa ZF Health & Pharma.

„Noi am investit în digitalizare şi auto­ma­tizarea farmaciilor. În colaborare cu BD Rowa am instalat primul robot la Bucureşti, într-o farmacie Remedia în octombrie 2021. Ulterior am mai instalat opt roboţi în ţară, avem şi locaţii cu doi roboţi. Aceşti roboţi de farmacie au menirea să ajute farmaciştii, nu să-i înlocuiască. Aceştia sunt în depozitul far­maciilor, nu în oficină, şi rezolvă o parte din problemele ca lipsa de personal, problemele cu inventarul. Este vorba de soluţii  moder­ne, digitale, care aduc beneficii atât farmaciş­tilor, cât şi pacienţilor“, a spus Adrian Pârvu.

El a precizat că în cele nouă farmacii, feedbackul din partea farmaciştilor a fost le­gat cel mai mult de timpul de lucru, care poa­te fi folosit pentru consilierea pacienţilor. Cir­ca două-trei ore se recuperează zilnic într-o farmacie care are un astfel de robot. Practic, farmacistul dă comanda braţului robotic, ca­re aduce din depozitul din spatele farmaciei medicamentul solicitat. În plus, robotul alege cutiile de medicamente în funcţie de mai multe criterii, printre care şi cele deja deschise, din care s-au vândut deja o parte dintre blistere, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO