Companii

Cum se împart vânzările grupului pharma Remedia în S1/2022: distribuţia de medicamente ocupă peste 90% din businessul total

Afacerile grupului Remedia au ajuns la 259,4 milioane de lei în primul semestru din 2022, în creştere cu 18,5% faţă de S1/2021.

Afacerile grupului Remedia au ajuns la 259,4 milioane de lei în primul semestru din 2022, în creştere cu 18,5% faţă de S1/2021.

Autor: Georgiana Mihalache

17.08.2022, 18:00 109

♦ Grupul Remedia are activităţi în distribuţia de medicamente, pentru farmacii, dar şi pentru clinici şi spitale private, în retailul farmaceutic, iar de anul trecut a inclus şi vânzarea de soluţii digitale pentru farmacii - roboţi BD Rowa.

Distribuţia de medicamente către farmacii şi către spitale şi clinici private reprezintă peste 94% din businessul grupului Remedia în primele şase luni din an, adică 241 mil. lei, din datele publicate de companie pe site-ul bursei.

În 2020, Remedia a vândut 52 de farmacii către Help Net, iar în portofoliul companiei au mai rămas 21 de unităţi, majoritatea în judeţul Hunedoara. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 8,5 mil. euro.

Remedia a pariat pe divizia de distri­buţie, iar din 2021 a deschis o nouă nişă de piaţă - vânzarea sistemelor digitale în parte­neriat cu producătorul german de roboţi pentru farmacii Rowa. Prin aceşti roboţi, compania oferă soluţia digitală prin care medicamentul este adus în mod automatizat la farmacist, iar fluxul de aprovizionare şi depozitarea medicamentelor sunt mai rapide. Divizia de roboţi BD Rowa a adus vânzări de aproape 4,5 mil. lei în primele şase luni din an, potrivit raportului companiei, la un nivel similar cu cea de farmacii. Astfel, distribuţia de medicamente aduce cel mai mult la businessul grupului, 145 mil. lei în primele şase luni din an, iar distribuţia către spitale şi clinici mai contribuie cu 95 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO