Companii

Renault face centrul de proiectare la unitatea militara Titu

30.10.2006, 18:31 87

Centrul Renault pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente, proiect in valoare de 125 mil. euro, va fi construit pe un teren de 258 ha apartinand unitatii militare de aviatie si parasutism din Titu - Boteni, judetul Dambovita, care si-a incetat activitatea.
"Terenul se afla acum in proprietatea Ministerului Apararii Nationale. Pentru ca grupul Renault sa poata incepe lucrarile, terenul, care include si pista de aterizare - decolare a aerodromului, trebuie sa fie transferat printr-o hotarare de guvern in proprietatea Consiliului Judetean (CJ) Dambovita", a declarat purtatorul de cuvant al CJ Dambovita, Alexandra Pantu.
Automobile Dacia a transmis CJ Dambovita o scrisoare privind intentia de a realiza proiectul denumit Centrul de inginerie si servicii tertiare pentru automobile. Actionarul majoritar va fi grupul francez Renault, proprietarul Automobile Dacia, valoarea investitiei fiind de 125 mil. euro.
Centrul va avea circa 2.300 de salariati si va cuprinde o sectie de inginerie pentru vehicule, un centru de incercari mecanice, o pista de incercari pentru autovehicule multimarca, precum si departamente de informatica, contabilitate, gestiune (garantii si leasing), monitorizare clienti, centru de dezvoltare etc.
Circa 60% dintre angajati vor fi recrutati din centrele zonale din Dambovita, 20% din Arges, iar restul din Bucuresti.
Reprezentantii Automobile Dacia au declarat, la inceputul lui septembrie, ca unitatea va fi coordonata metodologic de Technocentre Paris, dar va fi o entitate juridica total separata de Automobile Dacia, cu conducere proprie.
Dupa definitivarea investitiei, vor fi dezvoltate in Romania noile generatii de modele care vor fi produse de grupul Renault la uzinele din Romania, Slovenia, Turcia, Rusia, Iran si India.
Cifra de afaceri a grupului Renault a totalizat 30,9 mld. euro dupa primele noua luni din acest, in scadere cu 1,2% fata de perioada corespunzatoare din 2005, odata cu reducerea cu 3,6% a vanzarilor, la 1,85 milioane de vehicule. Divizia producatoare de automobile a inregistrat o cifra de afaceri de 29,45 mld. euro, reprezentand o scadere cu 1,2%.
Grupul francez, care controleaza uzina Dacia Pitesti din anul 1999, a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca valoarea totala a investitiilor la unitatile de productie de pe platforma Dacia a ajuns la aproape 900 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO