Companii

Renault isi aduce furnizorii dupa el

12.03.2001, 00:00 20



Compania franceza Le Belier, unul dintre furnizorii companiei Renault, intentioneaza sa deschida in Romania o fabrica de componente auto din aluminiu, destinate sistemului de franare si directie.

Le Belier se va alatura altor doi furnizori ai Renault care au venit de curand in Romania: compania Sylea, care va produce cablaje electrice si Johnson Controls, profilata pe fabricarea de scaune auto, a declarat Constantin Stroe, directorul general al Automobile Dacia Pitesti.

Companiile au decis sa vina pe piata romaneasca ca urmare a achizitionarii de catre Renault a constructorului de automobile de la Pitesti, mizand pe implicarea in proiectele care vizeaza cresterea calitatii automobilelor Dacia, ca si in cele privind realizarea noului model.

Le Belier furnizeaza piese auto si pentru Volkswagen, MAN, Volvo, Skoda, Audi, BMW, Mercedes Benz, Ford, Honda, Chrysler, Ferrari si General Motors.

In afara de Franta, Le Belier este prezenta in Mexic, Italia, China si Ungaria. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 117 milioane euro.

Sylea este membra a grupului Valeo, situat intre primii zece furnizori mondiali de echipamente si sisteme pentru automobile si camioane.

Compania este unul dintre principalii producatori si distribuitori europeni de cablaje electrice auto, deruland activitati in Argentina, Brazilia, Egipt, Iran, Maroc, Africa de Sud si Turcia.

Johnson Controls, producator de scaune auto, sisteme de interior si baterii electrice, are peste 80 de subsidiare la nivel mondial si un numar de 105.000 angajati.

Anul trecut compania a realizat vanzari de peste 17 miliarde dolari, profitul net obtinut ridicandu-se la 472 milioane dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO