Companii

Renault propune o asociere cu autoritatile locale pentru investitia de la Titu

27.02.2007, 18:47 23

Firma Renault Technologie Roumanie a propus CJ Dambovita o alta varianta pentru investitia in centrul auto de la Titu decat cumpararea terenului prin licitatie, solicitand o asociere cu autoritatile locale pentru realizarea proiectului, oferta scrisa urmand sa fie prezentata in aceasta saptamana.
Propunerea a fost prezentata dupa ce firmele Renault Technologie Roumanie SRL si Automobile Dacia SA au refuzat din nou sa achite pretul de pornire al licitatiei pentru terenul de la Titu, redus cu 25% fata de prima incercare de vanzare.
Noul pret de pornire al licitatiei propus luni de Consiliul Judetean (CJ) Dambovita, a fost de 21,8 mil. lei, inclusiv TVA, din care 1,6 mil. lei pentru vanzarea a noua cladiri, 20 mil. lei pentru achizitia unui teren si circa 200.000 lei pentru retele de utilitati, platforme, drumuri, alte mijloace fixe si obiecte de inventar.
La licitatie s-au prezentat aceleasi doua firme, Renault Technologie si Automobile Dacia, care au refuzat sa achite pretul de pornire.
"Reprezentantii Renault Technologie au afirmat ca doresc sa incheie o asociere cu CJ Dambovita pentru realizarea centrului auto de la Titu. Nu au fost prezentate detalii in acest sens, dar, de regula, o astfel de procedura presupune o asociere in participatiune sau infiintarea de catre cele doua parti a unei societati comerciale, la capitalul careia autoritatile locale contribuie cu terenul necesar investitiei, iar firma asigura finantarea", a declarat Mihai Trifan, presedintele comisiei de licitatie si vicepresedinte al CJ Dambovita.
Renault va prezenta in acest sens o oferta scrisa, care va fi analizata in luna martie intr-o sedinta a CJ.
Autoritatile judetene din Dambovita au incercat de doua ori, in aceasta luna, sa vanda terenul, cladirile aflate pe acest spatiu si alte mijloace fixe aferente. Pretul de pornire stabilit initial, la 12 februarie, a fost de 29,1 mil. lei inclusiv TVA, dar cele doua firme care s-au prezentat la licitatie, Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia, au refuzat sa achite suma.
Licitatia a fost reprogramata o saptamana mai tarziu, cu un pret de pornire de 27,6 milioane lei. La aceasta a doua incercare de vanzare a terenului s-au prezentat tot Renault Technologie si Automobile Dacia, care au refuzat insa din nou sa achite pretul de pornire.
Renault a anuntat, anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca pe amplasamentul din orasul Titu (judetul Dambovita) un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente, unitate denumita Renault Tehnologie Roumanie - RTR. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 de milioane euro, in perioada 2007 - 2009.
Terenul are o suprafata totala de 258,4 hectare, iar cladirile ocupa o suprafata totala desfasurata de 6.061 mp (4.723 mp construiti).
Suprafata de teren necesara Renault, aflata in imediata apropiere a unei unitati militare, a fost transferata in noiembrie 2006, prin Hotarare de Guvern, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale (MApN) in domeniul privat al judetului Dambovita si administrarea CJ, pentru a fi scos la vanzare prin licitatie publica.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat saptamana trecuta ca Renault a prezentat Guvernului un set de solicitari privind masuri de ajutor de stat pentru centrul de la Titu, procedurile pentru un acord in acest sens urmand sa fie accelerate. El a mentionat ca printre solicitarile Renault figureaza si dezvoltarea infrastructurii in zona respectiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO