Companii

Renault refuza din nou sa achite pretul de pornire la Titu

20.02.2007, 18:58 22

Licitatia pentru terenul de la Titu pe care Renault intentioneaza sa construiasca un centru auto va fi din nou reorganizata, dupa ce firmele Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia au refuzat, pentru a doua oara, sa achite pretul de pornire, redus cu 5% fata de prima incercare de vanzare.
Prima licitatie, organizata in urma cu o saptamana de Consiliul Judetean (CJ) Dambovita, a pornit de la un pret de 29,1 mil. lei (8,1 mil. euro) inclusiv TVA, din care 2,1 mil. lei pentru vanzarea a noua cladiri, 26,6 mil. lei pentru achizitia unui teren si circa 270.000 lei pentru retele de utilitati, platforme, drumuri, alte mijloace fixe si obiecte de inventar.
La licitatie au fost acceptate firmele Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia, dar ambele au refuzat atunci sa achite pretul de pornire. In aceste conditii, comisia a decis reprogramarea licitatiei, la un pret de pornire diminuat cu 5% fata de nivelul initial.
A doua licitatie a fost stabilita pentru luni, 19 februarie, la un pret de pornire de aproximativ 27,6 mil. lei (7,7 mil. euro) inclusiv TVA, din care 2 mil. lei pentru cladiri, 25,3 mil. lei pentru teren si circa 250.000 lei pentru retele de utilitati, drumuri si alte active.
La licitatie s-au prezentat tot Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia care, si de aceasta data, au refuzat sa achite pretul de pornire, determinand comisia judeteana sa reprogrameze pentru a treia oara licitatia, cu un nou pret, mai mic fata de nivelul celui stabilit pentru a doua etapa.
"In cazul in care licitatia nu va avea un castigator nici a treia oara, Consiliul Judetean va analiza reorganizarea intregii proceduri, cu un alt pret de pornire, conform legii", a declarat Mihai Trifan, vicepresedintele CJ Dambovita si presedintele comisiei de licitatie.
Renault a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa construiasca pe amplasamentul din orasul Titu (judetul Dambovita) un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente, unitate denumita Renault Tehnologie Roumanie - RTR. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 de milioane de euro, in perioada 2007 - 2009.
Terenul are o suprafata totala de 258,4 ha, iar cladirile ocupa o suprafata totala desfasurata de 6.061 mp (4.723 mp construiti). Suprafata de teren necesara Renault, aflata in imediata apropiere a unei unitati militare, a fost transferata in noiembrie 2006, prin hotarare de guvern, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale (MApN) in domeniul privat al judetului Dambovita si administrarea Consiliului Judetean (CJ), pentru a fi scos la vanzare prin licitatie publica.
Intr-un raport al CJ Dambovita se arata ca Ministerul Apararii a conditionat transmiterea imobilului catre autoritatile judetene de realizarea a trei obiective de investitii, respectiv un punctul control acces, un hangar de aeronava tip C-130 Hercules si un punct de conducere zbor.
Cumparatorul este obligat sa comande, pe cheltuiala sa, unui institut de proiectare agreat, studiile de fezabilitate si proiectele tehnice pentru realizarea acestor investitii pe care sa le construiasca, tot pe propria cheltuiala, pana la finele lui 2008, pe amplasamentele puse la dispozitie de MApN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO