Companii

Renault Trucks asteapta revenirea pietei din aprilie

26.03.2009, 16:36 19

Marco Lenz, directorul general al Renault Trucks Romania, estimeaza ca piata autocamioanelor va reveni la vanzari sustenabile in luna aprilie, pe masura ce companiile de constructii vor incepe proiecte noi de infrastructura sau imobiliare.

Pentru anul in curs Renault Trucks si-a bugetat vanzari de 500-600 de unitati, la jumatate fata de nivelul inregistrat in 2008. Anul trecut compania a comercializat aproape 1.200 de camioane cu o masa de peste 6 tone pe piata locala.
„Este posibil ca piata si vanzarile noastre sa se redreseze in aprilie - mai pentru ca multi clienti asteapta intrarea banilor in piata. Este greu de estimat insa ce se va intampla pe parcursul anului, iar bugetul este fixat la jumatate fata de 2008", a spus Lenz.
In lunile ianuarie si februarie vanzarile de autocamioane cu masa de peste 6 tone s-au redus cu 70%, la 336 de unitati. In acest interval Renault Trucks a livrat, potrivit statisticilor APIA, 23 de autocamioane.
„Astazi toti constructorii depind de comenzile si de banii de la stat, care trebuie sa investeasca in infrastructura. La fel, fondurile structurale care nu au fost exploatate ar trebui accesate pentru infrastructura", a spus Lenz.
El a adaugat ca infrastructura subdezvoltata afecteaza performantele transportatorilor, care nu pot lucra aici la aceiasi parametri ca in alte tari europene, iar din aceasta cauza marjele sunt mai mici cu 20%. In acelasi timp starea infrastructurii reprezinta si un handicap pentru atragerea investitiilor noi. „Afecteaza logistica investitorilor care vin cu proiecte importante in Romania", a adaugat Lenz.
Renault Trucks estimeaza ca piata auto locala va reveni mai rapid decat in tarile vecine, situandu-se pe locul doi, dupa Polonia, in topul economiilor din Europa de Sud-Est. „La fel de importanta a fost si accesarea imprumutului de la FMI, care ofera o anumita stabilitate, dar in ansamblu economia locala are potential mai mare decat cele vecine, fiind mai sanatoasa", a spus Lenz.
Renault Trucks Romania are o retea locala de sapte dealeri, in 11 zone, care angajeaza mai mult de 200 de oameni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO