Retail&Agrobusiness

Agricover a ajuns la 45 mil. € luate din piaţa externă. „Fondurile ne permit să susţinem dezvoltarea rapidă“

Agricover a ajuns la 45 mil. € luate din piaţa externă. „Fondurile ne permit să susţinem dezvoltarea rapidă“

Robert Rekkers, şeful Agricover Credit IFN: Am obţinut finanţarea în condiţii avantajoase. Cei de afară văd că avem creştere, iar riscul de ţară a scăzut. Suntem interesaţi să jucăm un rol activ şi pentru proiectele de fonduri europene în condiţiile în care IFN-urile sunt agreate acum.

Autor: Gabriel Razi

02.04.2015, 18:15 1539

Agricover Credit IFN, divizia de finanţări agricole a grupului Agricover, a luat un credit de 10 milioane de euro de la International Investment Bank (IIB), finanţator cu sediul la Moscova.

Creditul majorează expunerea Agricover cu 28% în segmentul banilor atraşi de la instituţii internaţionale, segment ce ajunge acum să acopere o treime din fondurile pe care compania le trimite în ferme sub formă de credite.

„Fondurile ne vor permite să susţinem ritmul rapid de dezvoltare şi să creştem numărul de clienţi“, a spus Robert Rekkers, şeful Agricover Credit IFN.

Grupul de agrobusiness se află de aproape doi ani într-o campanie de atragere de fonduri de pe piaţa internaţională, perioadă în care a semnat acorduri de finanţare la Washington (IFC), Salonic (Black Sea Trade and Develop­ment Bank) sau în Amersfoort, Olanda (Oikocredit).

Creditul luat de Agricover de la IIB are un termen de rambursare de şapte ani cu o perioadă iniţială de graţie de doi ani, ceea ce înseamnă că fondurile ar urma să fie folosite pentru expuneri în ferme pe intervale similare de timp.

„Am obţinut finanţarea în condiţii avantajoase. Cei de afară văd că avem creştere, iar riscul de ţară a scăzut“, a spus Rekkers, fără să intre în detalii.

Finanţatorul se uită acum către a trimite fonduri în ferme pentru investiţii cu termen de rambursare multianual pentru proiecte de investiţii precum cele în silozuri, achiziţii de utilaje sau de terenuri arabile.

„Suntem interesaţi să jucăm un rol activ şi pentru proiectele de fonduri europene în condiţiile în care IFN-urile sunt agreate acum“, a spus Robert Rekkers.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO