Retail&Agrobusiness

Carrefour România: Continuăm anul acesta să ne extindem pe toate formatele, inclusiv hipermarketuri

Carrefour România: Continuăm anul acesta să ne extindem pe toate formatele, inclusiv hipermarketuri

Autor: Cristina Roşca

30.08.2012, 14:59 427

Retailerul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală pe trei formate hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de proximitate, anunţă planuri de expansiune pentru acest an.

"Continuăm în acest an expansiunea pe toate formatele - hypermarketuri, supermarketuri şi franciză (magazine de proximitate - n.red.), însă nu putem da de acum numărul de magazine", spune Andreea Mihai, directorul de marketing al companiei cu afaceri de peste 1 mld. euro pe piaţa locală.

Grupul francez, intrat în România acum mai bine de un deceniu, deţine 24 de hipermarketuri (unitatea din Arad a fost închidă astăzi), 58 de hipermarketuri (al 59-lea se deschide maine la Vaslui) şi 7 magazine Carrefour Express deschise în parteneriat cu Angst.

"Vom ajunge la 90 de magazine la finalul acestei săptămâni. De asemenea, pe 15 noiembrie vom inaugura Centrul Comercial Ploiesti Shopping City", mai spune Andreea Mihai.
Informaţii de expansiune anunţate de Carrefour vin în contextul în care astăzi retailerul va anunţa planul de restructurare al grupului francez. Analiştii din piaţă spun că este posibilă o ieşire a companiei din România, alături de alte pieţe, deoarece piaţa locală este prea mică pentru a avea un impact semnificativ asupra businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO