Livia Gîrboiu, executiv manager în cadrul Cramei Gîrboiu din Vrancea, spune că businessul pe care îl conduce a depus un proiect pentru a accesa fonduri europene în valoare de 2 mil. euro pentru modernizarea cramei.
„Investiţia este direcţionată către modernizarea combinatului viticol de la Dumbrăveni, respectiv o linie nouă de îmbuteliere completă (care să includă şi vinul spumant) şi de capacitate mare, o linie de spumantizare metoda Charmat (prin fermentare în tancuri - n.red.), cât şi prin metoda tradiţională, 300 de baricuri noi de stejar franţuzesc pentru vinurile premium roşii şi albe. Pe lângă investiţiile în cramă, dorim să ne axăm şi pe comunicare, marketing şi dezvoltare“, a declarat Livia Gîrboiu pentru ZF. Investiţiile vor pune umărul la atingerea ţintei companiei de a ajunge la o producţie de un milion de sticle în următorii cinci ani. În anul 2017, crama a produs circa 500.000 de sticle de vin.