Retail&Agrobusiness

Efectele legii antifumat: mai multe baruri cu terase şi cluburi private pentru fumători

Efectele legii antifumat: mai multe baruri cu terase şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

336
Localurile din Capitală mizează tot mai mult pe amenajarea de spaţii deschise un­de cli­en­ţii lor să poată fuma, ca urmare a le­gii care in­ter­zi­ce fumatul în spaţiile publice închise, lege care in­tră în vigoare de mier­curi. În plus, patronii au un nou pariu, pro­fitând de aceleaşi regle­men­tări pen­tru a des­chide cluburi private de cigars şi tra­­­bu­­curi, potrivit reprezen­tan­ţilor fir­mei de con­sul­tanţă imo­bi­liară Regatta Real Estate.
 
„Legea antifumat va crea mici pro­ble­me, pentru că sunt foarte dure normele de apli­care. (…) Estimăm că maxim 5% din res­taurante şi cluburi vor fi afec­ta­te grav de această lege. Con­sta­tăm o uşoară creş­te­re a cererii de spaţii cu terasă sau grădină, care vi­ne din partea operatorilor de restaurante, ca­fe­ne­le sau baruri. Aceşti operatori va tre­bui să ofere condiţiile aferente fumă­to­ri­lor, care pro­babil vor reveni în locaţii după câ­teva luni de ab­senţă - de exemplu, te­rasele va trebui amenajate cu sisteme de încălzire pentru sezonul rece. Impac­tul legii va fi mai mare asupra cluburilor şi ba­ru­rilor decât asupra restauran­telor. Clienţii vin la res­taurant ca să mănânce, nu ca să fumeze“, spu­ne Eduard Uzunov, preşe­dintele Regat­ta Real Estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO