Retail&Agrobusiness

Pandemia închide definitiv o fabrică de pantaloni din Covasna. Peste 200 de oameni şi-au pierdut locul de muncă

Pandemia închide definitiv o fabrică de pantaloni din...

Autor: Vasile Magradean

05.06.2020, 10:01 268

Fabrica de pantaloni RHM Pants din localitatea Estelnic, judeţul Covasna, care aparţine producătorului german Dr. Bock Industries, se închide din cauza epidemiei de COVID-19. Fabrica are peste 200 de angajaţi.

Compania germană Dr. Bock Industries anunţă că, din cauza COVID-19, sunt mai puţine cereri şi s-au anulat comenzi de către cei mai importanţi clienţi.

„Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei”, arată compania.

În fabrica din Estelnic lucrează 235 de angajaţi.

Directoarea fabricii de pantaloni din Estelnic, Livia Damian, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a fost informată până la această oră despre închidere: „Nu ştiu nimic despre vreo decizie de închidere a fabricii”.

RHM Pants a fost fondată în anul 1992, fiind una dintre cele mai mai companii de pantaloni din România.

Dr. Bock Industries este o companie germană înfiinţată în 1984, furnizor pentru branduri de îmbrăcăminte precum Gant, Hugo Boss, Marc O'Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.

Producătorul german are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina şi România.

Fondatorul companiei, Dietrich Bock, a venit în România în urmă cu aproape 30 de ani, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să traseze în zăpadă locul unde va construi o fabrică de confecţii de pantaloni cu 250 de angajaţi. Germanii de la Hugo Boss au plasat atunci prima comandă, de 1,5 milioane de bucăţi, fără să vadă o singură pereche.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO