Retail&Agrobusiness

Preţul cărnii de miel pentru masa de Paşte nu va trece anul acesta de 25 lei pe kilogram în carcasă, un preţ similar cu cel din 2017

Preţul cărnii de miel pentru masa de Paşte nu va trece...

Autor: Roana Rotaru

27.03.2018, 11:43 318

Carnea de miel pentru masa de Paşte se vinde anul acesta la preţuri cuprinse între 10-12 lei pe kilogram în viu sau până în 25 de lei pe kilogram în carcasă, la aceleaşi preţuri ca anul trecut, potrivit crescătorilor de ovine.

„Nu se scumpeşte carme de miel de Paşte. Va fi în jur de 10-12 lei în viu. Preţul în carcasă va fi dublu. Lumea nu dă mai mulţi bani, pentru că oricum românii nu sunt mari consumatori de carne de oaie. Preferă carnea de porc. Eu o să dau mieii numai unde am obligaţii, pentru mieii mei sunt încă mici. Decât să vând un miel de 14-15 kilograme cu 12 lei pe kilogram în ţară, prefer să vând un miel de 30 de kilograme la export la 8 lei pe kilogram”, a declarat pentru ZF Liviu Boldan,  un cioban cu 4.000 de oi din Satu Mare.

Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine Mioriţa spune că nu se justifică o creştere a preţurilor la carnea de miel în perioada Paştelui, chiar dacă anul acesta Paştele se va sărbătorii mai devreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO