Prognoză agricolă. Producţia de cereale creşte cu 1,5% în 2017. Emil Dumitru, Pro Agro: „Este efectul faptului că s-au aplicat tehnologii”

Secțiune susținută de Medlife Logo

22 sep 2017 Autor: Roana Rotaru

Producţia de cereale a României va ajunge anul acesta la peste 20 milioane de tone, în creştere cu 1,5% faţă de anul precedent, potrivit celei de a doua prognoze a Coceral din acest an. Acestă creştere a producţiei totale de cereale este susţinută în special de cultura de porumb, o producţie care anul acesta va fi cu 7,4% mai mare, potrivit datelor publicate ieri de organizaţia europeană a traderilor şi a procesatorilor din agricultură.

„Avem producţii mai mari datorită creşterii productivităţii la hectar. Este efectul faptului că s-au aplicat tehnologii şi că am avut parte de un an favorabil din punctul de vedere al condiţiilor climatice în zonele în care se cultivă cu precădere porumb. Sunt şi zone afectate de calamităţi în partea de vest a ţării, fie din cauza secetei, fie cauza intemperiilor din ultima perioadă, dar, per total, în România va creşte producţia medie pe hectar la porumb şi implicit producţia totală”, a declarat pentru ZF Emil Dumitru, preşedintele asociaţiei Pro Agro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.09.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
productie
, crestere
, cereale
, aplicare
, efect
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide