Retail&Agrobusiness

România a luat faţa Cehiei pe piaţa de vitamine şi suplimente alimentare

România a luat faţa Cehiei pe piaţa de vitamine şi...

Autor: Corina Mirea

12.01.2016, 07:00 999
România a fost în 2015 una dintre ţările din UE cu cea mai bună rată de creş­tere a pieţei de vita­mine şi su­pli­­mente alimen­tare, res­pectiv 8%, după Cipru, Malta, Grecia şi Ungaria.
 
Aproape 150 mil. euro s-au dus anul trecut din bu­zunarele ro­mâ­nilor în contul com­pa­niilor care comercializează sau pro­duc vita­mine şi suplimente ali­men­­­tare, po­trivit datelor furni­zate de com­pania de cercetare Euro­mo­nitor.
 
Astfel, românii au cheltuit mai mult pentru acest tip de produse far­­maceutice decât croaţii, bul­garii sau cehii şi au avut a cincea cea mai bună creştere de pe această piaţă din rândul statelor mem­­bre UE. Este unul dintre pu­ţinele puncte la care România reuşeşte să devanseze Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, dar cu salarii aproape duble şi care are una dintre cele mai dezvoltate economii din re­giune. Per capita însă, consumul din România este la jumătate faţă de Cehia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO