Retail&Agrobusiness

România a semnat mai multe protocoale cu China pentru exporturi agricole

România a semnat mai multe protocoale cu China pentru...

Autor: Anca Olteanu

15.06.2017, 17:09 181

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a obţinut şi prelungirea perioadei de tranziţie pentru export de miere (care s-ar fi încheiat în luna iulie a acestui an) până la perfectarea formalităţilor prealabile semnării unui protocol.

Mai mult, partea chineză a agreat condiţiile sanitar-veterinare pentru exportul românesc de lucernă. Pentru carnea de pasăre a fost transmis chestionarul solicitat de partea chineză, urmând ca după evaluarea acestuia o misiune de evaluare a specialiştilor Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ) să viziteze România, pentru a verifica şi aproba unităţile care doresc să exporte.

„Îmbunătăţirea mecanismelor de coordonare vamale şi de carantină şi dezvoltarea comerţului electronic transfrontalier sunt factori care vor impulsiona dezvoltarea relaţiilor de export-import pe această rută comercială. Este o oportunitate pentru ţara noastră”, a declarat Geronimo Brănescu, preşedintele ANSVSA.

Mecanismul de cooperare dintre Republica Populară Chineză şi 16 ţări din Europa Centrală şi de Est (dintre care 11 sunt membre ale UE) a fost lansat de partea chineză în 2011, cu obiectivul de a impulsiona colaborarea în diverse domenii, precum: economia, comerţul, investiţiile, cultura, educaţia sau turismul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO