Retail&Agrobusiness

Romania a urcat cinci locuri, pana pe doi in lume, dupa numarul de retaileri nou intrati pe piata

30.04.2010, 18:24 60

Romania ocupa locul al doilea din 69 de tari intr-un clasamentmondial realizat de compania de consultanta imobiliara CB RichardEllis in functie de numarul retailerilor internationali de top careau intrat in 2009 pe piata de profil, anul trecut marcanddeschiderea a trei noi centre comerciale, informeaza MediafaxBusiness.

"Emiratele Arabe Unite au fost cea mai populara destinatiepentru retaileri, atragand 21 de noi deschideri. Romania si Kuwaitsunt de asemenea, destinatii populare, atragand fiecare cate nouanoi retaileri. Romania a fost martora deschiderii a trei noimall-uri in 2009, care s-au adaugat ofertei deja existente de pepiata de retail", se arata in raportul "How Global is the Businessof Retail?".
In 2008, Romania s-a aflat pe pozitia 7 din 67 de tari. Ca si anulanterior, 2009 a fost unul dintre cei mai activi ani in ceea cepriveste intrarea unor branduri internationale in Romania, care adevansat astfel tari din zona central si est europeana, precumRusia, Ucraina, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO