Companii

Retailerul austriac de mobila KIKA angajeaza pana la 300 de oameni pentru primul magazin

19.07.2007, 18:54 21

Retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare KIKA va angaja pana la deschiderea primului sau magazin de pe piata locala intre 200 si 300 de oameni. In prezent KIKA are trei angajati in Romania.
"In momentul de fata, KIKA a facut primii pasi pentru cunoasterea pietei din Romania, neascunzandu-si dorinta de a patrunde anul viitor pe aceasta piata. Piata din Romania este in atentia companiei de mai multi ani, dar strategia nostra, ca de altfel a multor alte firme, a fost una de asteptare a maturizarii pietei si de stabilitate economica si politica, garantata si de aderarea noastra la UE", a afirmat Alexandru Creanga, country manager al KIKA Romania.
Prima unitate KIKA de pe piata locala ar urma sa fie deschisa in cadrul parcului de retail dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & wooD pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, si va avea o suprafata de 13.000 de metri patrati, potrivit informatiilor furnizate de agentia Saatchi&Saatchi, care a organizat evenimentul de lansare a proiectului.
"In acest moment, suntem inca in faza de studiere a pietei din Romania, a analizei potentialului, dar si a mentalitatilor si obiceiurilor de cumparare a romanilor pentru stabilirea locatiilor viitoare, a portofoliului de produse si implicit a pozitionarii pe piata din Romania", a mai spus Alexandru Creanga.
Conceptul locatiilor KIKA presupune suprafete mari, in medie de 20.000 de metri patrati si produse din toate categoriile de pret, dar in general accesibile. KIKA opreaza peste 30 de unitati in Austria, insa detine magazine si in Cehia, Slovacia, Croatia si Ungaria.
In 2006, KIKA a avut la dispozitie 120 mil. euro pentru extinderea in Europa Centrala si de Est. Intr-o noua unitate deschisa in Cehia, spre exemplu, investitia a fost de aproximativ 30 mil. euro, potrivit datelor publicatiei Czech Business Weekly.
Competitia pe piata romaneasca a mobilei devine din ce in ce mai puternica, dupa ce in martie, gigantul suedez IKEA a deschis prima sa unitate din Romania. Magazinul IKEA are o suprafata de 26.000 de metri patrati, si a presupus investitii de 25 mil. euro. Reprezentantii IKEA estimeaza pentru primul an de functionare vanzari de 40-50 mil. euro. Venirea IKEA si viitoarea deschidere a magazinului KIKA se estimeaza ca vor exercita o presiune crescuta pe preturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO