Companii

Retailerul Pic investeste 53 mil. euro la Braila si Oradea

24.10.2007, 18:49 14

Grupul Pic din Pitesti, detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu, va deschide in urmatoarea perioada doua hipermarketuri in orasele Braila si Oradea, prin investitii totale de 53 mil. euro, ajungand la o retea de patru magazine. Pentru anul viitor, retailerul Pic are planificate alte trei inaugurari de hipermarketuri. Magazinul din Braila, situat pe un teren de 5 hectare si cu o suprafata de vanzare de 15.000 de metri patrati, va fi deschis joi, iar cel din Oradea este programat a fi deschis in noiembrie. Pic este primul hipermarket din Braila, oras in care si Carrefour si-a anuntat prezenta pentru anul viitor.
Grupul Pic, care detine in prezent doua hipermarketuri in Pitesti si Craiova si mai multe fabrici din industria alimentara, estimeaza cresterea vanzarilor pe partea de retail cu 50% in acest an fata de 2006, pana la peste 90 mil. euro (300 mil. lei).Compania a inregistrat anul trecut vanzari de 200 mil. lei (56,7 mil. euro) in reteaua proprie de retail, in crestere cu 30% fata de valoarea realizata in 2005, in conditiile in care a inaugurat al doilea hipermarket in luna octombrie a anului trecut, cu o suprafata de vanzare de 15.000 de metri patrati. Unitatea din Craiova a implicat investitii de 25 mil. euro, fiind pe un teren aflat in proprietatea grupului. Fratii Penescu, care sunt si actionarii majoritari ai clubului de fotbal FC Arges, au anuntat dezvoltarea unei retele de 8 hipermarketuri pana in anul 2010, vizand si orasul Bucuresti. Investitiile in hipermarketuri reprezinta principala directie de dezvoltare a grupului Pic in urmatorii 4-5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO