Companii

Retailerul Real cauta 2.400 de oameni

13.07.2007, 20:26 23

Reteaua de hipermarketuri Real, parte a grupului german Metro, va ajunge la aproximativ 7.000 de angajati la finele anului, avand planificate peste 2.400 de recrutari pentru sase inaugurari din acest an.
Retailerul, care detine in prezent noua magazine operationale, a anuntat urmatoarele deschideri in toamna acestui an.
Peste 95% din recrutarile Real Hypermarket sunt directe, realizate prin intermediul echipei de recrutare a companiei, secondata de responsabilii fiecarui magazin.
"Numarul de aplicanti, in general, este strans legat de dezvoltarea economica a unei regiuni - rata somajului, existenta unor companii mari in zona, migratia fortei de munca", a afirmat Adriana Pita, directorul de comunicare al Real Hypermarket Romania.
Retailerii internationali se numara in prezent printre cei mai activi angajatori pe piata romaneasca, numarul de angajati intr-un magazin de tip hipermarket variind intre 200 si 500 de persoane, in functie de dimensiunea magazinului. Majoritatea inaugurarilor de hipermarketuri din acest an au fost anuntate pentru ultimele 4-5 luni ale anului.
"Ne confruntam cu aceleasi probleme ca si alte companii din piata, si in principal ma refer la lipsa de personal specializat pe anumite domenii aferente sectorului de retail si nu numai (precum produse alimentare proaspete, patiserie, protectia muncii sau controlling)", a mai spus managerul Real.
Campaniile de recrutare pentru magazinele noi ale retelei sunt demarate, in general, cu sase luni inainte de deschidere.
Compania a investit recent si in mutarea sediului central intr-un imobil de birouri inchiriat, localizat pe bulevardul Theodor Pallady. Real Hypermarket are in prezent aproximativ 230 de angajati in sediul central din Bucuresti.
La inceputul acestui an, compania Real Romania numara putin peste 4.000 de angajati, compania avand la acea data 8 magazine operationale.
La infiintarea Real Romania, divizie a grupului german Metro, in primavara anului 2005, exista un singur angajat - directorul general.
In luna iunie a fost numit in functie primul om de resurse umane, pentru ca la sfarsitul lui 2005 sa fie atins pragul de 100 de angajati in biroul central.
In primavara acestui an, compania si-a recrutat primul director de resurse umane (pozitie nou creata in cadrul Real Romania) - Liliana Simion, fostul director de resurse umane la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
In primul an pe piata romaneasca, Real Hypermarket Romania a realizat vanzari de 82 mil. euro, cu 8 magazine deschise in principal in a doua jumatate a lui 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels