Companii

Reţeaua de spitale şi centre medicale Arcadia, din regiunea Moldovei, a investit anul trecut 11 milioane euro pentru dezvoltare, din care circa 10 milioane euro pentru un nou spital de recuperare medicală

Reţeaua de spitale şi centre medicale Arcadia, din...

Autor: Roxana Rosu

08.03.2022, 12:01 279

Reţeaua de spitale şi centre medicale Arcadia, din regiunea Moldovei, a investit anul trecut 11 milioane euro pentru dezvoltarea şi dotarea unităţilor deţinute, cea mai mare parte din sumă, circa 10 milioane euro, mergând spre dotarea noului spital de recuperare medicală Bârnova.

În spitalele Arcadia au fost realizate în 2021 mai mult de 9000 de intervenţii chirurgicale şi peste 60.000 de investigaţii imagistice, a anunţat compania.

Brandul Arcadia - Spitale şi Centre Medicale, înfiinţat în urmă cu 11 ani, este deţinut de familia Fiterman, care are afaceri şi în domeniul producţiei de medicamente.Reţeaua include două spitale, în Iaşi, două centre de imagistică. cinci centre medicale şi un centru de recuperare.

 Din totalul investiţiilor, 10 milioane euro au mers spre dezvoltarea noului Spital de Recuperare Medicală Bârnova, care se va deschide în prima jumătate a acestui an. Spitalul va deservi pacienţii cu afecţiuni ale aparatului locomotor, ale coloanei vertebrale, sistemului neuromuscular şi cardiovascular care au nevoie de recuperare medical.

„În cadrul Arcadia, ne concentrăm în permanenţă atenţia pe pacienţi, pe echipă, comunitate şi dezvoltare. Anul trecut, am continuat să urmărim acest obiectiv şi am căutat să creştem valoarea adăugată pe care le-o putem oferi pacienţilor noştri atunci când trec pragul unui spital sau al unei clinici Arcadia. Astfel, am investit peste 1 milion de euro în departamentele de Obstetrică-Ginecologie, Maternitate, Gastroenterologie, Medicină Internă şi Endocrinologie şi mai mult de 10 milioane de euro în Spitalul de Recuperare Medicală Bârnova. Prin acest spital, ne propunem să creăm o bază de tratament unică în România unde pacienţii vor primi a doua şansă la o viaţă normală”, a declarat Dan Fiterman, General Manager Arcadia – Spitale şi Centre Medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO